AOPK ČR: Vyjádření k hlášení o pozorování medvěda

20.08.2023 11:27 | Tisková zpráva

V pondělí 14. srpna obdržela Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Správa CHKO Bílé Karpaty informaci o údajném výskytu trojice medvíďat mezi obcemi Louka a Blatnice. Ihned po oznámení bylo zaměstnancem Správy provedeno místní šetření v dotčeném úseku i širším okolí. Během něj nebyly nalezeny žádné pobytové znaky medvěda (stopy, trus či chlupy), které by prozrazovaly jeho přítomnost.

AOPK ČR: Vyjádření k hlášení o pozorování medvěda
Foto: AOPK.cz
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky

Správa CHKO Bílé Karpaty je v kontaktu se starosty potenciálně dotčených obcí a celou situaci nadále monitoruje. V případě, že se výskyt medvěda podaří potvrdit z důvěryhodného zdroje, budeme bezodkladně informovat místní samosprávy pro koordinaci společného postupu.

Anketa

Souhlasíte s ministrem Rakušanem, že spáchá-li zločin stát (má na mysli Rusko), musíme trestat i jeho občany?

3%
97%
hlasovalo: 23345 lidí

V tuto chvíli jsou k dispozici pouze fotografie, zveřejněné a šířené na sociálních sítích a prostřednictvím e-mailů. Jedna z nich (fotografie medvědí stopy) byla dokonce již v minulosti zaznamenána na slovenských mysliveckých profilech.

„Výskyt medvědice se třemi mláďaty by byl v tomto období a na konkrétním území zcela raritní událostí. Přesto nic nevylučujeme a oblast i nadále sledujeme. Prosíme každého, kdo najde pobytový znak medvěda, jako je stopa či trus, nebo jej dokonce v krajině zahlédne, aby nás neprodleně kontaktoval,“ říká Tomáš Ernest Vondřejc z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

Při setkání s medvědem se doporučuje nechat mu prostor k útěku, nepřibližovat se k němu, nahlas a klidně hovořit, případně dělat hluk, ale neutíkat. Svá případná pozorování či nálezy pobytových znaků nám, prosím, hlaste na čísle 724 828 549 nebo na e-mailu: tomas.vondrejc@nature.cz.

Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky je státní instituce, která zajišťuje odbornou i praktickou péči o naši přírodu, zejména o chráněné krajinné oblasti, národní přírodní rezervace a národní přírodní památky. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…