AOPK ČR: Vyjádření k hlášení o pozorování medvěda

20.08.2023 11:27 | Tisková zpráva

V pondělí 14. srpna obdržela Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Správa CHKO Bílé Karpaty informaci o údajném výskytu trojice medvíďat mezi obcemi Louka a Blatnice. Ihned po oznámení bylo zaměstnancem Správy provedeno místní šetření v dotčeném úseku i širším okolí. Během něj nebyly nalezeny žádné pobytové znaky medvěda (stopy, trus či chlupy), které by prozrazovaly jeho přítomnost.

AOPK ČR: Vyjádření k hlášení o pozorování medvěda
Foto: AOPK.cz
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky

Správa CHKO Bílé Karpaty je v kontaktu se starosty potenciálně dotčených obcí a celou situaci nadále monitoruje. V případě, že se výskyt medvěda podaří potvrdit z důvěryhodného zdroje, budeme bezodkladně informovat místní samosprávy pro koordinaci společného postupu.

Anketa

Souhlasíte s ministrem Rakušanem, že spáchá-li zločin stát (má na mysli Rusko), musíme trestat i jeho občany?

3%
97%
hlasovalo: 23357 lidí

V tuto chvíli jsou k dispozici pouze fotografie, zveřejněné a šířené na sociálních sítích a prostřednictvím e-mailů. Jedna z nich (fotografie medvědí stopy) byla dokonce již v minulosti zaznamenána na slovenských mysliveckých profilech.

„Výskyt medvědice se třemi mláďaty by byl v tomto období a na konkrétním území zcela raritní událostí. Přesto nic nevylučujeme a oblast i nadále sledujeme. Prosíme každého, kdo najde pobytový znak medvěda, jako je stopa či trus, nebo jej dokonce v krajině zahlédne, aby nás neprodleně kontaktoval,“ říká Tomáš Ernest Vondřejc z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

Při setkání s medvědem se doporučuje nechat mu prostor k útěku, nepřibližovat se k němu, nahlas a klidně hovořit, případně dělat hluk, ale neutíkat. Svá případná pozorování či nálezy pobytových znaků nám, prosím, hlaste na čísle 724 828 549 nebo na e-mailu: tomas.vondrejc@nature.cz.

Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky je státní instituce, která zajišťuje odbornou i praktickou péči o naši přírodu, zejména o chráněné krajinné oblasti, národní přírodní rezervace a národní přírodní památky. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Infocentru  Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

11:46 ČEZ: V Infocentru Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

Že „Elektřina není nuda“ se mohou přesvědčit, a sami si i vyzkoušet, sobotní návštěvníci Informačníh…