ARC equity services: RESIDOMO opět zneužívá svého postavení a vůči svým nájemníkům jedná šikanózním způsobem

30.11.2017 12:50

Společnost RESIDOMO, s.r.o., která spravuje původní bytový fond společnosti OKD, a.s., odmítá nájemníkům prodloužit nájemní smlouvy kvůli jejich snaze o dosažení náhrady škody, která jim byla způsobena.

ARC equity services: RESIDOMO opět zneužívá svého postavení a vůči svým nájemníkům jedná šikanózním způsobem
Foto: OKD
Popisek: OKD

Příčinou je vedení soudních sporů nájemníků bytů vůči jejich majiteli z důvodu nedodržení veřejného příslibu a závazků stanovených v privatizační smlouvě. Nájemníci přitom řádně dodržují veškeré své povinnosti vůči majiteli bytů a nájemní smlouvy jim dosud byly dlouhodobě prodlužovány bez jakéhokoliv upozornění. Odmítnutí RESIDOMA prodloužit nájemní smlouvu kvůli zákonnému právu nájemníka domáhat se svého nároku vůči majiteli bytů je neetické a nemorální. RESIDOMO tímto způsobem využívá svého postavení na úkor nájemníků, jedná šikanózním způsobem a nadále se vyhýbá dodržení svých povinností.

Nájemníci původních bytů OKD mají dle závazku stanoveném v privatizační smlouvě nárok na odkup bytů za mimotržních podmínek. Jelikož majitel bytového fondu, společnost RESIDOMO, tento závazek nerespektuje, vzniká tím nájemníkům právoplatný nárok na náhradu škody, která jim vznikla. Bytový fond byl totiž prodán třetímu subjektu, aniž by byl nájemníkům nabídnut k odprodeji za výhodnější cenu. Nároky, tedy výše škody, která tímto nájemníkům vůči společnosti RESIDOMO vznikla, představuje celkem částku ve výši miliard korun. Způsobené škody jsou nyní předmětem probíhajícího soudního sporu, společnost RESIDOMO čelí v této věci trestnímu oznámení. Aby byly nároky nájemníků ochráněny, společnost ARC equity services, která poškozené nájemníky zastupuje, podala na společnost RESIDOMO insolvenční návrh. Nájemníci totiž disponují vůči společnosti RESIDOMO pohledávkami z titulu nedodržení nabídky odkupu bytů za zvýhodněných podmínek.

RESIDOMO nyní nájemníkům, kteří uplatnili svoji pohledávku v insolvenčním řízení, neprodloužilo nájemní smlouvu. Nájemníci mají přitom plné právo se k probíhajícímu insolvenčnímu řízení přihlásit a uplatnit svůj nárok na náhradu škody, která jim byla způsobena. Řada lidí se kvůli šikanóznímu jednání RESIDOMA nachází ve svízelné situaci a čelí negativním sociálním důsledkům a nutnosti uhradit nevyžádané finanční náklady. Přitom v průběhu doby nájmu dosud tito nájemníci řádně poskytovali majiteli bytů nájemné a nebyli upozorněni na žádné problémy. RESIDOMO tak nadále namísto řešení sporů s nájemníky jedná nemorálně, neeticky a jako pomstu za právo nájemníků domoci se svých nároků soudní cestou odmítá prodloužit nájemní smlouvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…