Aastra na CeBITu: Premiéra řešení Aastra BluStar pro konferenční místnosti

10.03.2013 11:36

Společnost Aastra, globální poskytovatel řešení podnikových komunikací a vedoucí poskytovatel podnikových komunikací na českém trhu v posledních 2 letech*, uvedla na letošním veletrhu CeBIT v Hannoveru řešení Aastra BluStar pro konferenční místnosti. Aastra tak rozšiřuje portfolio své řady BluStar o nové, univerzální konferenční řešení pro konferenční místnosti všech velikostí.

Aastra na CeBITu: Premiéra řešení Aastra BluStar pro konferenční místnosti
Foto: Aastra
Popisek: Aastra

Aastra BluStar pro konferenční místnosti představuje nejnovější variantu platformy Aastra BluStar Ecosystem, která zajišťuje svým uživatelům jednoduchý přístup k efektivní video-spolupráci v HD kvalitě prostřednictvím speciálních multimediálních telefonů a klientů pro osobní počítače, laptopy a zařízení iPad a iPhone.

Aastra BluStar pro konferenční místnosti nabízí stejné intuitivní rozhraní jako oceňovaný multimediální stolní telefon Aastra BluStar 8000i, pro pravidelné i ad-hoc použití. Videokonference může být spuštěna jediným kliknutím na dálkovém ovladači. Organizacím nabízí výhody vyšší efektivity, které dosahuje nižší potřebou cestování a intenzivnější spoluprací zaměstnanců.     

Vzhledem k tomu, že různé organizace mají rozdílné požadavky, nabízí Aastra BluStar Ecosystem flexibilní přístup k video-komunikaci na cestách, od pracovního stolu či z konferenční místnosti. To vše ve stejném uživatelském prostředí.

Nejnovější varianta nabídky Aastra BluStar umožňuje podnikům vybavit jednoduchým způsobem své konferenční místnosti řešením pro multimediální a video-spolupráci. BluStar pro konferenční místnosti je k dispozici buď jako kompletní řešení pro konferenční místnost s HD kamerou na dálkové ovládání, konferenčním mikrofonem a bezdrátovým ovladačem, nebo je dodáváno ve formě jednotlivých komponent pro upgrade existujícího audio zařízení na řešení pro pořádání videokonferencí.

BluStar pro konferenční místnosti se svými standardními rozhraními a flexibilní konfigurací může být nasazeno tak, aby navíc splňovalo široké spektrum požadavků typu vzdělávání na dálku či vzdáleného dohledu apod.

„Aastra se svou platformou BluStar Ecosystem odstraňuje současné překážky rozvoje video-spolupráce. A to prostřednictvím řešení, které je nákladově efektivní, lze jej jednoduše nasadit, používat a spravovat,“ řekl Frederic Boone, manažer společnosti Aastra pro střední a jihovýchodní Evropu. „Klademe důraz především na konzistentní a uživatelsky přívětivé prostředí a jednoduchost přístupu k videokonferencím, tak jako by se jednalo o běžný telefonní hovor. Naši zákazníci nyní mohou využívat výhod široké nabídky možností video-spolupráce od jediného dodavatele.“

Řešení Aastra BluStar pro konferenční místnosti je snadno integrovatelné s komunikačními servery Aastra a lze jej snadno instalovat a centrálně spravovat stejně jako kterékoliv jiné telefonní zařízení. Může být také alternativně použito se serverem Aastra BluStar Application Server jako samostatný produkt bez nákladných MCU jednotek.

„Požadavky na videokonference a spolupráci neustále rostou spolu s tím, jak společnosti hledají cesty pro snižování cestovních nákladů a zajištění osobitější úrovně komunikace mezi geograficky rozptýlenými uživateli,“ řekl Roopam Jain, ředitel divize videokonference a spolupráce v poradenské společnosti Frost & Sullivan. „Konferenční místnosti, osobní počítače a mobilní video řešení doposud svým uživatelům nabízely rozdílné zkušenosti, nyní však dochází k jejich konvergenci a poskytují univerzální prostředí pro video-spolupráci. Aastra zvyšuje svoji konkurenční výhodu tím, že poskytuje svým zákazníkům širokou škálu možností a zajišťuje jednoduchou video-spolupráci organizacím všech velikostí.“

O společnosti Aastra

Aastra Technologies Limited, (“Aastra”) je globální společnost v segmentu podnikových komunikací. Globální centrála společnosti se nachází v kanadském Concordu. Aastra vyvíjí a dodává inovativní komunikační produkty a aplikace pro podnikovou sféru. Globální obchodní aktivity společnosti Aastra zahrnují více než 50 milionů instalovaných linek po celém světě a přímou i nepřímou přítomnost ve více než 100 zemích. Aastra se zaměřuje výhradně na podnikové komunikace a nabízí jedno z nejucelenějších portfolií řešení unified communications, jež jsou individuálně přizpůsobena požadavkům zákazníků. Portfolio produktů zahrnuje funkčně bohaté telefonní systémy pro malé a středně velké firmy, velká, škálovatelná řešení pro velké korporace, integrovaná řešení mobility a call centra, a také široký výběr terminálů. Díky zaměření na otevřené standardy Aastra umožňuje podnikům komunikovat a spolupracovat efektivněji. Více informací o společnosti lze nalézt na http://www.aastra.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…