Absinth z GSD dobývá další nové trhy

13.05.2013 10:00

Absinth z prostějovského závodu společnosti GRANETTE& STAROREŽNÁ Distilleries si podmaňuje další zemi. Po úspěších na jihoamerickém kontinentu se českému Absinthu začíná dařit v Turecku.

Absinth z GSD dobývá další nové trhy
Foto: RANETTE& STAROREŽNÁ Distilleries
Popisek: RANETTE& STAROREŽNÁ Distilleries

I když spolupráce mezi společnostmi GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries a tureckou Arag Worldwade Trade začala již před čtyřmi lety, můžeme o vlně zájmu mluvit až nyní. Svědčí o tom množství objednaného absinthu. V březnu do Turecka zamířilo přes deset tisíc lahví zeleného Absinthu Fairy a červeného Absinthu Devil. V zápětí přichází z této turisty vyhledávané destinace další objednávka na obdobné množství, která se z likérky expeduje právě v těchto dnech.

V zemi půlměsíce je alkohol výrazně dražší než v ČR, protože Islám pití alkoholu obecně zapovídá. Přesto je v Turecku alkohol k dostání ve specializovaných prodejnách. Pití je tady spíše projevem luxusu a vyššího postavení. Centrem, kde je nejvíce nabízen a prodáván, jsou tedy letoviska s turisty.

Turkům Absinth z GSD zachutnal! Potvrzuje to i skutečnost, že zástupci tureckého Aragu, jenž dodává nápoje do restaurací, barů, hotelů a supermarketů, plánují s českými výrobci další setkání. Navíc spustili na tento nápoj nové POS kampaně i masivní inzerce v časopisech.

„Úspěch na tomto trhu nás těší, plně zapadá do naší obchodní strategie. Po uchycení se na jihoamerickém kontinentu a v Austrálii míří náš export do dalších končin, aby se výrobky GSD staly co nejznámějšími,“ dodává k úspěšnému tažení světem ředitel společností GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries Pavel  Kadlec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…