Adventní večerní prohlídka a Štědrý den v Zoo Liberec

20.12.2018 12:54

Přijďte si užít předvánoční čas i Štědrý den a vychutnat si klidnou zimní atmosféru v nejstarší zoo

Adventní večerní prohlídka a Štědrý den v Zoo Liberec
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Zoo Liberec si v období adventu pro návštěvníky připravila mimořádnou večerní prohlídku. Ta proběhne v sobotu 22. 12. v čase od 16.00 do 18.00 a bude celá vánočně laděná. Zoologickou zahradu rozezní vánoční koledy a rozzáří se světelná výzdoba. Na hlavním vstupu bude opět připraveno Betlémské světlo, které k nám až z dalekého Betléma přivezli čeští skauti. Pokud si zájemci donesou vlastní svíčku, lampu či lucerničku, budou si moci plamen Betlémského světla odnést do svého domova. Pro nejmenší bude připraveno pohádkové divadlo O tom, co se možná stalo, které proběhne od 16.00 ve spodní části zoo.

Liberecká zoo nezavírá ani na Štědrý den. Tento den budou brány zoo otevřeny od 09.00 do 15.00 (pokladna zavírá ve 14.00) a stejně jako v předchozích letech návštěvníci za vstupenku zaplatí pouze dobrovolné vstupné. Pokud návštěvníci chtějí potěšit i zvířata v zoo, mohou je obdarovat třeba sušeným a čerstvým ovocem a zeleninou, ořechy, semínky nebo piškoty, ale i čerstvými větvemi břízy, vrby jívy, jilmu, maliníku, habru nebo lísky na zkrmení. Jako hračky pro zabavení zvířat (tzn. enrichment) výborně poslouží například proutěné košíky všech velikostí, basketbalové míče, čisté plastové sudy a kbelíky i horolezecká lana. „K naší velké radosti každým rokem dárků pro zvířata přibývá. Tento zájem nás nesmírně těší a děkujeme za něj! Jsme vděční za tak milé a štědré návštěvníky,“ dodává ředitel Zoo Liberec, David Nejedlo.

Novinkou letošního Štědrého dne bude sbírka starého oblečení. Darované oblečení pomůže chránit ohrožené druhy zvířat ve volné přírodě po celém světě. Jedna taška nepotřebného, ale stále pěkného oblečení může pomoci slonům ve střední Africe, outloňům váhavým na Sumatře nebo třeba zoborožcům na Filipínách. Získané věci předáme neziskové organizaci Moment Charity shops, jejíž pracovníci oblečení roztřídí a prodají v síti svých second-handů. Výtěžek z prodeje bude věnován nadačnímu fondu CCBC (Česka koalice pro ochranu biodiverzity), který zakládala právě Zoo Liberec.

Oblečení i pochoutky a hračky pro zvířata bude možné zanechat na pokladně při vstupu do zoo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…