Agentura CzechTrade a Fakulta mezinárodních vztahů VŠE podepsaly memorandum o spolupráci

16.06.2015 20:39

Agentura CzechTrade a Fakulta mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické dnes v sídle VŠE podepsaly memorandum o spolupráci v oblastech vzdělávání, výzkumu a rozvoje lidských zdrojů. Dohodu svým podpisem stvrdili Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade, a Štěpán Müller, děkan Fakulty mezinárodních vztahů VŠE.

Agentura CzechTrade a Fakulta mezinárodních vztahů VŠE podepsaly memorandum o spolupráci
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Obě instituce spojuje zájem o vnější ekonomické vztahy, mezinárodní obchod a podporu exportu. Jádrem jejich spolupráce bude výměna odborníků či společná účast na sympoziích a v panelových diskuzích a pořádání vzdělávacích kurzů. Studenti fakulty mezinárodních vztahů získají možnost ucházet se o stáže v centrále agentury CzechTrade či v jejích zahraničních kancelářích. Agentura bude mimo to vypisovat témata diplomových a disertačních prací a podílet se na výzkumné činnosti v oblasti vnějších ekonomických vztahů.

„Fakulta mezinárodních vztahů je jednou z nejprestižnějších českých fakult, která se těší velkému zájmu studentů, a působí zde mnoho uznávaných odborníků. Věříme, že vzájemná spolupráce bude přínosná a obohacující pro obě strany, ale také pro studenty, které u nás rádi přivítáme,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel CzechTrade.

„Fakulta mezinárodních vztahů považuje praktické zkušenosti studentů s prací v mezinárodním prostředí za zásadní součást vzdělání a za velkou konkurenční výhodu svých absolventů. Z toho důvodu jsou odborné praxe součástí studijních programů FMV a při splnění podmínek daných fakultou jsou tyto praxe uznatelné v rámci povinně volitelných kreditů. Agentura CzechTrade je pro FMV ideálním partnerem, neboť její činnost a síť zahraničních zastoupení výborně zapadají do odborného profilu absolventů magisterského oboru Mezinárodní obchod či vedlejší specializace Ekonomická diplomacie,“ dodává Štěpán Müller, děkan Fakulty mezinárodních vztahů VŠE.

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu exportu, podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb či se stát členy prestižního Exportního klubu a využít tak dalších exkluzivních benefitů.
www.czechtrade.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…