Amatérští jezdci mají poslední šanci uspět v soutěži The Most Challenge

10.10.2017 15:17

V sobotu 28. října se na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu uskuteční od 09:00 do 17:00 hodin závěrečné jízdy 3. ročníku oblíbené soutěže amatérských jezdců The Most Challenge. Fanoušci ostřejší jízdy, kteří si chtějí vyzkoušet limity svého auta, prověřit své řidičské umění a navíc se pokusit získat některou z atraktivních cen, mají poslední šanci promluvit do absolutního pořadí, případně pokořit dosud nejlepší čas ve své kategorii.

Amatérští jezdci mají poslední šanci uspět v soutěži The Most Challenge
Foto: Autodrom Most
Popisek: Soutěž The Most Challenge - ilustrační foto

V soutěži, jejíž výsledky organizátoři vyhlásí po ukončení sobotních jízd, se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený na velkém závodním okruhu v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami. Podmínkou je platná registrační značka vozu.

Průběžný lídr celkového pořadí Aleš Pelikán z Pardubic dosáhl se svým žlutým Ferrari F12 času 01:50,122 minuty. Zoufat si ale nemusejí ani majitelé aut slabších kubatur motoru. Pořadatel přišel letos s novinkou, která dává šanci na dobré umístění i jim. „Je jasné, že dosahovat časů srovnatelných s nadupanými vozy typu Porsche či Ferrari je nereálné. Vypsali jsme proto ceny i pro vítěze každé ze čtyř výkonnostních kategorií,“ upřesnila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Absolutní vítěz s nejrychlejším časem absolvuje zdarma okruhovou školu a při jejím úspěšném dokončení obdrží národní licenci závodního jezdce. Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodě evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v příštím roce. Součástí výhry je i možnost absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti profesionálního závodního jezdce Tomáše Pekaře, který letos suverénně ovládl šampionát Renault Clio Cup Central Europe. Soutěžící, kteří dosáhnou nejlepšího času v jednotlivých kategoriích, se mohou také bezplatně zúčastnit kurzu sportovní jízdy s Tomášem Pekařem a obdrží i další zajímavé ceny.

V přípravě na 4. ročník soutěže The Most Challenge, která odstartuje v dubnu příštího roku, nadšeným motoristům nebrání ani konec závodní sezony mosteckého autodromu. „Volné jízdy na velkém okruhu pokračují už druhým rokem i v zimě, a to pod názvem The Most Winter Challenge. Termíny vypíšeme v nejbližší době,“ doplnila Raková.

Podrobné informace o soutěži zájemci najdou ZDE, tabulku s průběžnými výsledky pak ZDE.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých tonáží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …