Ambasáda Kazachstánu uklidila jedinou českou Kazašskou ulici, zapojil se i velvyslanec

22.04.2016 20:32

Ulice Kazašská je v České republice pouze jedna, a to na sídlišti v Praze 10. Před časem si toho všimlo i Velvyslanectví Republiky Kazachstán, které působí jako hlavní ambasáda Kazachstánu pro celou střední Evropu.

Ambasáda Kazachstánu uklidila jedinou českou Kazašskou ulici, zapojil se i velvyslanec
Foto: Praha 10
Popisek: Velvyslanec Republiky Kazachstán uklízí jedinou českou Kazašskou ulici

"Chtěli jsme se zapojit do akce Ukliďme Česko, přijeli jsme se všemi deseti zaměstnanci velvyslanectví. Chtěli jsme, aby byla Kazašská ulice reprezentativním místem. Do budoucna z toho plánujeme udělat tradici," vysvětlil Serzhan Abdykarimov, velvyslanec Kazachstánu, který se do úklidu zapojil osobně. Pracovat se začalo brzy ráno, bylo potřeba zejména odstranit trávu, která prorůstala dlažebními kostkami, dále například shrabat listí či nově natřít lavičky a dětské prolézačky. To vše se Kazachům podařilo stihnout během jednoho dne.

1. místostarosta Prahy 10 Vladimír Novák a Serzhan Abdykarimov, velvyslanec Kazachstánu

Ulice Kazašská vznikla v roce 1973, kdy na zdejších pozemcích vybudovala panelové domy československá armáda. Té také dodnes patří zdejší pozemky. "Aby ten úklid mohl vůbec proběhnout, museli jsme s tím administrativně lidem z velvyslanectví pomoci, ale povedlo se to. Pro jistotu jsme také včas informovali místní obyvatele," uvedl 1. místostarosta Prahy 10 Vladimír Novák.

Serzhan Abdykarimov, velvyslanec Kazachstánu

V České republice momentálně žije okolo 5000 Kazachů, velká část z nich jsou studenti. Úřad Prahy 10 s velvyslanectvím Kazachstánu plánuje spolupracovat dlouhodobě, v rámci farmářských trhů chce například uspořádat ochutnávku kazašského národního jídla.

1. místostarosta Prahy 10 Vladimír Novák při úklidu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…