Antimonopolní úřad: Arriva může posílit ve Středočeském kraji

11.09.2016 19:40

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil svým prvostupňovým rozhodnutím spojení soutěžitelů ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA a.s., na straně jedné, a ČSAD MHD Kladno a.s. a KD SERVIS a.s., na straně druhé. Rozhodnutí dosud není pravomocné.

Antimonopolní úřad: Arriva může posílit ve Středočeském kraji
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Společnost ARRIVA TRANSPORT působí v oblasti osobní autobusové přepravy na území České republiky; je součástí celosvětově působící podnikatelské skupiny Deutsche Bahn AG. Nabývané společnosti ČSAD Kladno a KD Servis rovněž působí v oblasti osobní autobusové přepravy na území České republiky. Společnost ČSAD Kladno poskytuje služby pravidelné veřejné autobusové linkové dopravy a komerční dálkové dopravy, zatímco společnost KD Servis poskytuje společnosti ČSAD Kladno servisní služby.

Úřad se v rámci správního řízení zabýval zejména oblastí veřejné pravidelné linkové autobusové dopravy, zejména koncesionářské autobusové dopravy, v níž spojující se soutěžitelé působí. Dle zjištění Úřadu je v uvedené oblasti činný značný počet soutěžitelů, kteří se ucházejí či mohou ucházet o zakázky vyhlašované v této oblasti jednotlivými zadavateli – orgány veřejné dopravy. V důsledku realizace posuzovaného spojení soutěžitelů tedy nelze očekávat negativní dopady v oblasti koncesionářské autobusové dopravy na území České republiky či Středočeského kraje, kde se činnost spojujících se soutěžitelů překrývá. S ohledem na uvedené skutečnosti dospěl Úřad k závěru, že posuzované spojení soutěžitelů nezvýší tržní sílu spojovaných soutěžitelů natolik, aby mělo za následek podstatné narušení hospodářské soutěže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…