Apogeo: Miliardové firmy se sídlem v Praze často reálně podnikají v Brně a dalších moravských městech

28.08.2020 13:36

Nejvýznamnější podniky, které dlouhodobě táhnou tuzemskou ekonomiku, mívají obvykle oficiální sídlo v Praze. Důvodem je mimo jiné blízkost ministerstev a dalších centrálních úřadů. „Mnohé z nich ale mají provozovny a pobočky, ve kterých zaměstnávají místní lidi a podnikají, na Moravě, především v její metropoli a blízkém okolí,“ upozorňuje Martin Bortlík, který v Brně vede tým poradenské společnosti Apogeo.

Apogeo: Miliardové firmy se sídlem v Praze často reálně podnikají v Brně a dalších moravských městech
Foto: APOGEO
Popisek: Martin Bortlík

Dobře ví, o čem mluví: Přišel sem totiž počátkem letošního roku z pozice ředitele Specializovaného finančního úřadu, do jehož agendy spadají firmy s ročním obratem přesahujícím dvě miliardy korun.

„Předchozí pracovní zkušenost mi umožnuje předvídat kroky správce daně,“ shrnuje Bortlík a dodává: „Vždy jsem ostatně razil názor, že každý, kdo provádí jakoukoliv kontrolní činnost, by si to měl vyzkoušet i na druhé straně. Moji rodiče podnikají, respektive podnikali více než 25 let, tak vím, co to obnáší a kolik kontrolních složek nad vámi bdí. Daňové řízení je však stále jedno.“

AZ Tower

Brněnský mrakodrap AZ Tower,  nejvyšší budova v ČR
(foto cs.wikipedie.org)

Martin Bortlík, rodák z Hradce Králové, vystudoval obor Daně a finance na Masarykově Univerzitě. Když si vybíral školu, zvítězila nad pražskou Vysokou školou ekonomickou nejen kvůli své vynikající pověsti v akademických kruzích. „Největší roli pro mne hrála pohodová atmosféra, kterou město vyzařuje,“ svěřuje se.

Na atmosféře se podle jeho slov od studentských let nezměnilo nic, město se ale rozvíjí víc než dynamicky. Příkladem může být jeho nejvyšší budova, AZ Tower, kde tým Apogeo sídlí. Pokud jeho konzultanti mají náhodou mezi prací volnou chvilku, mohou se pokochat výhledem na Špilberk.

Podle Martina Bortlíka se to ale nestává příliš často.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…