ArcelorMittal: Válcovna pásů dostala do nového roku nový rentgenový měřič za 22 milionů

21.01.2014 15:03

Steckelova válcovací trať P1500, která v ArcelorMittal Ostrava vyrábí od roku 1999 za tepla válcované pásy, uvedla do provozu nový univerzální rentgenový měřič za 22 miliony korun. Nové zařízení pomůže zlepšit kvalitu vyráběných pásů.

ArcelorMittal: Válcovna pásů dostala do nového roku nový rentgenový měřič za 22 milionů
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

„Nové zařízení rychleji a přesněji odesílá informace do řídicího systému válcovny. Má také větší kapacitu databáze naměřených hodnot. Využíváním všech jeho funkcí podstatně zlepšíme kvalitu dodávaných pásů, čímž se zvýší spokojenost našich zákazníků,“ říká Martin Dryják, vedoucí provozu Steckelovy válcovny.

Instalace zařízení na Steckelově válcovně trvala 2 týdny a nyní probíhá zkušební provoz. Nové rentgenové zařízení SIPRO od společnosti Thermo Scientific pracuje na bázi stereoskopického snímání ocelového pásu dvěma rentgenovými lampami. To umožňuje v počítači zpětně vyvolat 3D obraz ocelového pásu po celé jeho délce. Kromě měření tloušťky, šířky a příčného průřezu pásu je zařízení schopno měřit i rychlost a vlnitost pásu, teplotu, tvar hran a detekovat i některé povrchové vady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé  stromy novými

10:04 Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé stromy novými

Do jarní výsadby nové zeleně se pustili v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice. Na šest vzrostlýc…