Armáda ČR: Bohoslužbu k uctění památky válečných obětí sloužil kaplan Knichal

10.11.2017 7:34

Ekumenickou bohoslužbu ke Dni válečných veteránů sloužil včera odpoledne ve vojenském kostele sv. Jana Nepomuckého v Praze na Hradčanech hlavní kaplan plukovník Jaroslav Knichal. Během slavnostní bohoslužby k uctění památky obětí válečných konfliktů zazněla modlitba za padlé a zemřelé a modlitba za mír.

Armáda ČR: Bohoslužbu k uctění památky válečných obětí sloužil kaplan Knichal
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Společně s vojenskými kaplany a válečnými veterány se vzpomínkové akce zúčastnila náměstkyně pro řízení sekce právní MO Alena Netolická, náčelník Generálního štábu Armády České republiky armádní generál Josef Bečvář, zástupci Ekumenické rady církví a České biskupské konference.

Nechyběli však ani další zástupci Armády ČR a Ministerstva obrany ČR, například náčelník Vojenské policie brigádní generál Pavel Kříž, ředitel Ředitelství speciálních sil MO brigádní generál Pavel Kolář, ředitel sekce rozvoje a plánování schopností MO brigádní generál Jaromír Alan. Za nimi v lavici usedli velitel 4. brigády rychlého nasazení plukovník gšt. Roman Náhončík, velitel Pozemních sil AČR generálmajor Štefan Kaleta nebo velitel Vzdušných sil generálmajor Jaromír Šebesta.

Tradice od roku 2001

„V těchto dnech si připomínáme Den válečných veteránů. Je to svátek, který se v České republice stal tradicí od roku 2001, a jeho součástí je také ekumenická bohoslužba. Při ní chceme pamatovat na všechny padlé a zemřelé v první i druhé světové válce a také na novodobé válečné veterány, kteří svůj život položili pro dobro a svobodu naší vlasti, “ řekl v úvodním projevu hlavní kaplan plukovník Jaroslav Knichal.

Dodal, že ale také nechce zapomenout na nejbližší rodiny zemřelých vojáků. Podle hlavního kaplana je nejdůležitější naděje. „Ta totiž člověku pomůže překonávat ty nejobtížnější situace lidského života. Lidské slovo je mnohdy nedokonalé a nedokáže vše vypovědět,“ konstatoval plukovník Knichal s tím, že blízkost a to, že si připomínáme osobnosti, které se zasadily o svobodu, mír a pokoj, vnímají všechny rodiny.

V závěru bohoslužby náměstkyně ministra obrany Alena Netolická zapálila svíci u desky modlitba za mír, náčelník Generálního štábu armádní generál Josef Bečvář poté zapálil svíci u desky modlitba za padlé a zemřelé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…