Armáda přepravila syrské děti v rámci programu MEDEVAC

15.10.2015 15:04

Malí pacienti přistáli na kbelském letišti krátce po páté hodině odpoledne. Díky humanitárnímu programu MEDEVAC jim bude poskytnuta péče ve FN Motol.

Armáda přepravila syrské děti v rámci programu MEDEVAC
Foto: Lucie Sýkorová
Popisek: Malý Syřan

Celkem přepravil armádní letoun Airbus A-319 do Česka 16 Syřanů. Jedná se o tři rodiny, které dosud v nelehkých podmínkách pečovaly o své nemocné děti. Záměr nabídnout útočiště rodinám syrských dětí, jež se budou léčit v Motole, se zveřejnil v srpnu po schůzce pracovní skupiny pro migraci.

Projekt MEDEVAC (Medical Evacuation) je primárně určen pro vážně nemocné děti z válkou postižených či jinak potřebných oblastí, jimž není možné zajistit léčbu v místních podmínkách. Je realizován ministerstvem vnitra ve spolupráci s resorty obrany, zahraničí a zdravotnictví. V jeho rámci jsou léčeni pacienti v České republice, ale též vysíláni lékaři do zahraničí.

Tyto rodiny jsou zahrnuty mezi 400 uprchlíků z táborů na Blízkém východě, které chce Česko přijmout. Podle dřívějších informací by měli být rodinní příslušníci hospitalizovaných dětí ubytováni v dočasném ubytovacím zařízení v Praze. O jejich integraci se pak bude starat arcidiecézní charita a správa uprchlických zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…