Asociace poskytovatelů sociálních služeb: Byl zahájen čtrnáctý Týden sociálních služeb ČR

04.10.2022 9:15 | Tisková zpráva

3. října 2022 byl zahájen Týden sociálních služeb ČR pořádaný Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR, jenž se koná letos již počtrnácté.

Asociace poskytovatelů sociálních služeb: Byl zahájen čtrnáctý Týden sociálních služeb ČR
Foto: apsscr.cz
Popisek: Asociace poskytovatelů sociálních služeb - logo

Týden sociálních služeb je obdobím prezentací, setkávání se a odborných diskuzí, hlavní cíl však zůstává stejný: akcentování a zviditelnění sociálních služeb jako přirozené a nutné součásti každé moderní společnosti. 

Anketa

Zvažovali byste na Hrad volbu Josefa Středuly?

50%
hlasovalo: 7668 lidí
K Týdnu sociálních služeb, během kterého proběhnou konference, kongresy, workshopy, veletrhy sociálních služeb, výstavy, setkání, ale i celostátní den otevřených dveří poskytovatelů sociálních služeb, se přihlásily svými aktivitami stovky zařízení poskytujících sociální služby po celé ČR. Předcházející dva ročníky byly ovlivněny pandemickou situací v České republice, proto nás těší, že své dveře může opět otevřít celá řada zařízení a představit své služby veřejnosti.

Hlavní událostí celého týdne je tradičně dvoudenní XIII. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb, který odstartuje ve čtvrtek 6. října v Táboře. Jeho součástí bude řada přednášek předních českých odborníků, ve čtvrtečním společném programu vystoupí např. Zdislava Odstrčilová, náměstkyně pro řízení sekce rodinné politiky a sociálních služeb MPSV ČR, Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, Olga Richterová, poslankyně Parlamentu ČR, Marek Slabý, ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje, a mnoho dalších).

Páteční program kongresu je rozčleněn do odborných sekcí, a to ekonomicko-provozní, sociální a zdravotní. V rámci kongresu se uskuteční i tradiční společenský galavečer, během kterého bude udělena Cena APSS ČR za mimořádný přínos sociálním službám, předány certifikáty Značky kvality v sociálních službách, ocenění Certifikace paliativního přístupu v sociálních službách a diplomy Certifikovaný manažer v sociálních službách.

„Bohužel se stále, již třetím rokem, nacházíme v kritické době, která znatelně dopadá na poskytovatele sociálních služeb a samozřejmě i na jednotlivé pracovníky a ředitelky a ředitele těchto zařízení. Letošní ročník Týdne sociálních služeb je proto příležitostí pro všechny poskytovatele sociálních služeb ukázat veřejnosti, že sociální služby přestály nejen covidovou pandemii a bojují za své klienty i zaměstnance,“ uvedl Jiří Horecký, prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…