Asociace soukromého zemědělství: Med roku 2019 - Osvěta veřejnosti i ochutnávky medu

30.09.2019 17:05

V pořadí pátý ročník celostátní soutěže včelařů - Med roku 2019, která proběhne o víkendu 12. a 13 října v kulturním domu Rubín, Makovského náměstí 3, Brno - Žabovřesky, poskytne spotřebitelské veřejnosti ojedinělou možnost prohlédnout si, ochutnat i zakoupit některý ze zhruba 150 druhů medů od českých a moravských včelařů.

Asociace soukromého zemědělství: Med roku 2019 - Osvěta veřejnosti i ochutnávky medu
Foto: ASZ ČR
Popisek: ASZ ČR

Jinou možnost ochutnat na jednom místě medy z hor, nížin, lesů i luk či medy smíšené i jednodruhové veřejnost prakticky při jiné příležitosti nemá.  

Akci organizuje Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ (PSNV) a jejím cílem je kromě vlastní soutěže snaha přiblížit obor včelařství laické veřejnosti. V sobotu mohou navíc zájemci navštívit Včelařskou konferenci na téma „Med jako kvalitní potravina“, kromě medu budou mít návštěvníci akce možnost zakoupit si i další produkty z medu včetně medové kosmetiky.

Soutěží se v kategoriích květové medy, medovicové medy, nejlepší design balení medu a hodnocení veřejností. Všechny soutěžní medy jsou během akce k ochutnání. „Naším záměrem je přiblížit kvalitní český med přímo od včelařů široké veřejnosti, proto je vstup i ochutnávky soutěžních medů zcela zdarma, a to včetně řízených degustací,“ říká Radomír Hykl za organizátory celé akce. Kromě přehlídky sladkých chutí je výstavní část také pastvou pro oko. K vidění budou různé barvy medu od světle zelenkavé přes zlatou až po asfaltově černou, tvary sklenic a inspirativní etikety.

Akce se koná za finanční spoluúčasti Ministerstva zemědělství. Rozbory soutěžních vzorků zabezpečuje laboratoř SVÚ Olomouc, což je jedna ze dvou akreditovaných laboratoří v ČR.

Program celé akce je ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…