Asociace živnostníků zřizuje kontaktní a poradenské místo pro firmy postižené řeckou krizí

09.07.2015 11:05

AMSP ČR zřizuje kontaktní místo pro všechny podnikatele, kteří obchodují s řeckými partnery a dostali se do vážných problémů s inkasem plateb nebo jim naopak selhávají dodávky nasmlouvaného a zaplaceného zboží. Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR je připravena poskytnout zdarma právní a finanční konzultace. Bankovní specialisté na tzv. Trade Finance a právníci ze zkušenostmi z mezinárodních obchodních transakcí jsou připraveni obratem řešit akutní problémy našich exportérů, importérů nebo investorů, kteří se vlivem řecké krize dostali do problémů. Stejně tak je AMSP ČR připravena do 48 hodin odpovědět na dotazy ohledně obchodní problematiky spojené s Řeckem.

Asociace živnostníků zřizuje kontaktní a poradenské místo pro firmy postižené řeckou krizí
Foto: AMSP ČR
Popisek: AMSP ČR

Karel Havlíček, předseda AMSP ČR k tomu dodává: “Z naší analýzy dopadů řecké krize na podnikatele sice vyplývá, že podíl obchodní spolupráce s řeckými firmami je z celkového pohledu našeho exportu a importu zanedbatelný, přesto je zřejmé, že se některé firmy dostávají do problémů. Ty jsou zejména v důsledku velkého chaosu, který v současném Řecku panuje. Stává se tak, že řečtí odběratelé mají prostředky v bance, ta by jim správně měla zahraniční převod provést, ale tím, že nemá dostatek hotovosti, platbu neprovede, a to i za předpokladu, že se jedná o podmínky na bázi dokumentárního akreditivu nebo podobného bankovního nástroje. Firmy tak mohou potřebovat odbornou pomoc, založenou na dokonalé znalosti mezinárodních finančních transakcí a návrhu právního řešení. Hraje se o dny, proto jsme se rozhodli nečekat a nabízíme zdarma všem podnikatelům pomocnou ruku.“

Veškeré náměty, problémy a dotazy týkající se exportu, importu nebo investování v Řecku směřujte na sekretariát AMSP ČR: recko@amsp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…