AutoCont CZ vydává nové užitečné aplikace pro datovou schránku

19.08.2013 14:05

AutoCont CZ ve spolupráci se společností Microsoft implementoval aplikaci pro správu datových schránek na platformě Windows 8 a Windows RT. Aplikace ve dvou verzích úspěšně prošla certifikačním procesem a je umístěna ve Windows Store.

AutoCont CZ vydává nové užitečné aplikace pro datovou schránku
Foto: AutoCont
Popisek: AutoCont

Verze Datovka Lite (zdarma) umožňuje uživateli z jednoho účtu datových schránek přijímat datové zprávy a to včetně příloh. Placená verze Datovka (320 Kč) umožňuje uživateli přijímat zprávy z více účtů a současně je rozšířena o funkci odesílání datových zpráv. Obě aplikace umožňují využití tzv. kontraktu ve Windows 8 jako je například sdílení příloh mezi aplikacemi, vyhledávání, atd.

Obě aplikace jsou již nyní aktivně využívány a kladně hodnoceny.

Řešení je efektivní alternativou pro uživatele nových verzí operačního systému, kteří nyní nemusí používat standardní prostředí přes internet a mohou tak snadno využívat integrované funkce systému pro další nakládání s obsahem datových zpráv. Současně je aplikace příjemnou alternativou pro širokou veřejnost, která běžně nevyužívá Microsoft Outlook a řešení společnosti AutoCont CZ produktem Konektor DS pro MS Office.

„Portfolio našich mobilních aplikací rozšiřujeme touto cestou o novinku na platformách Windows 8 a Windows RT. Pro aplikaci samotnou to znamená rovněž rozšíření funkcí souvisejících s využitím základních registrů veřejné správy,“ dodává Aleš Fukal, vedoucí oddělení vývoje SW ve společnosti AutoCont CZ.

„Oproti webové verzi přináší nativní aplikace Datovka pohodlí pro ovládání dotykem či integraci s funkcemi operačního systému, do kterých patří například živá dlaždice, jež uživatele upozorní na nové zprávy, aniž by musel aplikaci spouštět. Věřím, že aplikace si najde své uživatele jak mezi fyzickými osobami, živnostníky a malými firmami, tak i mezi firmami, které potřebují spravovat více datových schránek,” říká Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje ve společnosti Microsoft.

Odkaz do Windows Store na aplikaci Datovka Lite: http://apps.microsoft.com/webpdp/app/eda29c73-6187-4759-95ed-205324ca6ead

Odkaz do Windows Store na aplikaci Datovka: http://apps.microsoft.com/webpdp/app/78a4f89e-63eb-4c24-90e5-ece058cfcdcf

AutoCont CZ a.s.

AutoCont CZ je českou soukromou společností, která v oblasti dodávek zboží, služeb a řešení na poli informačních a komunikačních technologií úspěšně působí od roku 1990.

K rychlému rozvoji v prvních deseti letech přispěla výroba vlastní značky osobních počítačů a systematické budování rozsáhlé obchodní a servisní sítě. V druhém desetiletí své existence se AutoCont CZ zaměřil na poskytování komplexních IT řešení a služeb pro firemní klientelu a státní správu, čímž se postupně propracoval mezi nejvýznamnější společnosti v oblasti rozsáhlých a složitých ICT projektů.

Systematické a dlouhodobé budování odborných schopností, pečlivé sledování potřeb zákazníků a v neposlední řadě i promyšlená vnitřní organizace firmy – to vše přispělo k tomu, že je AutoCont CZ v současné době největším a nejvýznamnější českým dodavatelem informačních a komunikačních technologií.

AutoCont CZ je součástí AutoCont Holdingu, do kterého dále patří například slovenská ICT společnost AutoCont SK nebo největší dodavatel CAD řešení Autodesk v České republice  firma CAD Studio.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…