Autobusový přepravce se dohodl s Ústeckým krajem na řešení situace v dopravě

05.04.2017 10:40

Zástupci společnosti BusLine a.s. se včera sešli s představiteli Ústeckého kraje na mimořádném společném jednání týkajícím se řešení kritického stavu autobusové dopravy v Ústeckém kraji, zejména pak odvrácení hrozící stávky řidičů.

Autobusový přepravce se dohodl s Ústeckým krajem na řešení situace v dopravě
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

Výsledkem společného jednání bylo uzavření předběžné dohody, na základě které Ústecký kraj přispěje na zvýšení mezd řidičů autobusů 5,7 mil. Kč do každé oblasti, kde BusLine na základě smluvního vztahu zajišťuje linkovou dopravu. Dále se zástupci společnosti a kraje dohodli na dřívějším ukončení jednotlivých smluv na zajištění autobusové dopravy.

Na tomto postupu panovala vzájemná shoda, protože uvolněné finanční prostředky ze strany kraje by nepokryly mzdové výdaje firmy na celé období trvání smlouvy. Vedení společnosti BusLine považuje včerejší jednání za konstruktivní. Shodu s představiteli Ústeckého kraje vnímá pozitivně.

Budeme dále precizovat podrobnosti smlouvy s představiteli Ústeckého kraje tak, abychom mohli plně uspokojit očekávání našich zaměstnanců, které potřebujeme k zajištění dopravní obslužnosti.  Společnost BusLine a.s. se domnívá, že není důvod ke stávce řidičů autobusů. Tuto zprávu předá odborářům na dnešním mimořádném jednání.

Jsme přesvědčeni, že není důvod k obavám, že se obyvatelé Ústeckého kraje ve čtvrtek 6. 4. 2017 nedostanou do práce, škol a tam, kam potřebují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…