BESIP: Čeká nás kritický víkendový provoz

25.07.2018 19:16

Kdo chce zažít opravdové letní kolony na evropských dálnicích, tak tento víkend je tím pravým.

BESIP: Čeká nás kritický víkendový provoz
Foto: Archiv
Popisek: BESIP - nové logo

Kdo chce zažít opravdové letní kolony na evropských dálnicích, tak tento víkend je tím pravým. Čeká nás letní vrchol cestovní horečky. Začínají totiž prázdniny v Bavorsku (12,5 mil. obyvatel) a Bádensku-Württenbersku (10,7 mil. obyvatel). Mezi tyto turisty se přidávají další vlny prázdninových cestovatelů z ostatních zemí a navíc se blíží konec prázdnin v severských zemích a části spolkových zemí v Německu. Situace na silnicích bude velmi náročná.

Největší riziko kolon

Největším rizikem z pohledu přeplněných evropských dálnic bude pátek od 13 do 20 hodin, sobota od 11 do 18 hodin a neděle od 14 do 20 hodin.

Velká cena Formule 1 v Maďarsku

Mnoho fanoušků se vydá na víkendový závod Formule 1 do Budapešti. Silný provoz očekáváme na dálnici A2 vedoucí z Grazu do Vídně a A4 za Vídní u Fischamedu, kde se dálnice opravuje a je zúžená ze 3 jízdních pruhů na 2, a na zpáteční cestě v neděli u hraničního přechodu Nickeldorf.

Komplikace v Chorvatsku

V Chorvatsku správa silnici a dálnic opravuje povrch u jednotlivých úseků dálnice A3 vedoucí z Maďarska na Záhřeb. V místě se jezdí jedním zúženým jízdním pruhem v každém směru za snížené rychlosti 80 km/h a v letní dopravní špičce se zde tvoří kolony. Opravy na tomto místě skončí bohužel až 16. září.

Kvůli poškozené vozovce je omezena rychlost na 50 km/h na mostě Rječina před tunelem Trsat u Rijeky ve směru na hraniční přechod Rupa.

Z důvodů natáčení bude v úterý 31. 7. 2018 dle potřeby uzavírán most na ostrov Krk.

Aktualizovanou mapu dopravních omezení na cestě na Jadran naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…