BESIP: V rámci kampaně se otevře první motokemp s Lukášem Peškem

26.09.2019 14:38

V rámci kampaně BESIP, zaměřené na bezpečnost motocyklistů, s názvem „LIMIT“, uspořádá motocyklový závodník a lektor motoškoly Lukáš Pešek kemp bezpečné a plynulé jízdy. Akce bude zaměřena i na rizika, která přináší motocyklistům podzimní období. Motoškola je určena všem motorkářům a odehraje se 11. října na polygonu v Mostě.

BESIP: V rámci kampaně se otevře první motokemp s Lukášem Peškem
Foto: Archiv
Popisek: BESIP - nové logo

Poznamenejte si termín

Kurz bezpečné a plynulé jízdy se v Mostě uskuteční v pátek 11. října a je zcela zdarma. Celodenní kurz provede účastníky několika stanovišti, kde si nacvičí správné brzdění, průjezdy pomalými zatáčkami, průjezdy rychlými zatáčkami, vyhýbací manévry, práci s tělem a pohledem do zatáček, a to vše pod odborným dohledem a za osobní účasti Lukáše Peška. Součástí jsou rovněž přednášky o správném vybavení na motocykl (oblečení, helma) a třeba také o tom, jak vybrat správné pneumatiky, nebo jak správně poskytnout první pomoc. Média jsou na akci vítána.

Zájemci se musejí registrovat

Vzhledem k omezenému počtu účastníků je nutné zaregistrovat se prostřednictvím webového formuláře ZDE.

Registrace se spouští ve čtvrtek 26. 9. 2019 13:00. Počet míst je omezen na 100 osob. Pro ty, kteří nestihnou tento podzimní termín, jedna pozitivní informace: Na jaře příštího roku v rámci kampaně „LIMIT“ plánujeme další kemp.

Kampaň Limit

Oblíbenost motocyklů mezi našimi motoristy neustále roste. Na silnicích je můžeme potkávat stále častěji, a to prakticky po celý rok s výjimkou jen těch nejmrazivějších dnů a v období, kdy na vozovkách leží vrstva sněhu. Současně s tímto trendem ale souvisí také značný podíl nehodovosti mezi motorkáři a jejich zranitelnost.

Motocyklisté na jedné straně při své jízdě často podceňují rizikové situace, dostávají se do nich, když dostatečně nepřizpůsobí rychlost stavu vozovky, podcení situaci v provozu apod. Na straně druhé se mohou stát obětí nepozornosti některých řidičů automobilů, kteří by s nimi měli na silnici více počítat. Proto BESIP v letošním roce připravil novou celostátní kampaň s názvem „LIMIT“, která je zaměřena právě na bezpečnost motocyklistů. Hlavní tváří této kampaně je Lukáš Pešek, jeden z našich nejúspěšnějších motocyklových závodníků. Kampaň bude pokračovat i na jaře příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…