BIS bude mít i letos stánek na veletrhu práce PROFESIA DAYS

25.10.2017 16:11

Bezpečnostní informační služba se i letos zúčastní veletrhu práce PROFESIA DAYS v pražských Letňanech ve dnech 25. - 26. 10. 2017. Samostatný stánek pro všechny zájemce o práci pro zpravodajskou službu České republiky bude na veletrhu už podruhé.

BIS bude mít i letos stánek na veletrhu práce PROFESIA DAYS
Foto: bis.cz
Popisek: Odznak BIS

Analytik, operativec, ICT specialista, ekonom, znalec cizích jazyků, právník, strážný ale také elektrikář, automechanik, malíř nebo údržbář. To jsou jen některé z profesí, které najdou uplatnění u Bezpečnostní informační služby. "S růstem nejrůznějších bezpečnostních hrozeb roste i počet úkolů, které musí zpravodajské služby plnit. K tomu samozřejmě potřebujeme mít dostatek kvalitních lidí v terénu i v zabezpečení. Pracovní veletrh je skvělou příležitostí na neformální setkání se všemi zájemci a k prezentaci služby na veřejnosti," vysvětluje ředitel BIS Michal Koudelka. Podle jeho slov si služba na nezájem lidí rozhodně stěžovat nemůže, ale na nové důstojníky a zaměstnance jsou kladeny mimořádně vysoké nároky a jen zlomek zájemců hustým sítem projde. "Z každé stovky lidí, která zašle životopis, uspěje v průměru pouhých pět," potvrzuje náročný proces výběru i ředitel řízení lidských zdrojů BIS.

Například v roce 2016 chtělo v BIS pracovat téměř 9 000 zájemců. Vstupní pohovor výběrového řízení absolvovalo 1600, přijato bylo něco přes 50 nových příslušníků a zaměstnanců.

K velké selekci dochází už v prvním kole, kdy se posuzují podané žádosti o službu v BIS. Výběrové řízení má několik kol. U všech zájemců se ověřuje jejich motivace, schopnosti, osobní vlastnosti a každý adept na budoucího důstojníka prochází všestranným náročným testováním. "Máme zájem o skutečně ty nejlepší na trhu, kteří zároveň vedle svých profesních znalostí musí naplňovat i řadu pro zpravodajskou službu zásadních lidských vlastností," doplňuje Michal Koudelka. Každý, kdo by chtěl pracovat pro BIS, musí počítat s procesem trvajícím zhruba půl roku. Součástí přijímacího řízení jsou zdravotní, psychologické a fyzické testy a samozřejmostí pro všechny zájemce o služební poměr je bezpečnostní prověrka minimálně na stupeň tajné. U vybraných profesí je požadováno vysokoškolské vzdělání a znalost anglického jazyka. U všech uchazečů se předpokládá bezúhonnost.

Účast personalistů zpravodajských služeb na veřejných akcích není v zahraničí ničím neobvyklým. Nejvýznamnější služby světa včetně CIA, DIA, FBI, NSA, BND, MI5 či Mossadu hledají nové lidi všemi dostupnými způsoby včetně účasti na veřejných prezentacích a pracovních veletrzích. V následujících měsících a letech lze dokonce očekávat, že tento trend bude nadále zesilovat. Americká CIA i britská MI5 už několikrát deklarovaly, že počet jejich příslušníků bude v blízké budoucnosti výrazně vyšší než dnes.

Každý, kdo by chtěl získat více informací o pracovních příležitostech ještě před tím, než se vydá do Letňan, tak může navštívit personální stránky BIS na adrese: www.kariera.bis.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…