Barrandovské zpravodajství mění svou strukturu

24.07.2018 12:00

Jedna z nejúspěšnějších tuzemských komerčních televizních stanic – TV Barrandov – zásadně mění strukturu svého zpravodajství. Od srpna ruší svou večerní zpravodajskou relaci Naše zprávy a místo toho od září nasadí nové zpravodajské formáty.

Barrandovské zpravodajství mění svou strukturu
Foto: TV Barrandov
Popisek: TV Barrandov

Diváci televize Barrandov sice v průběhu srpna neuvidí klasické televizní zpravodajství, ale mohou se těšit, že od září budou mít možnost sledovat nové zpravodajské formáty. S novým programovým schématem se totiž v nabídce TV Barrandov objeví nový pořad, který bude s nadhledem komentovat aktuální domácí i světové dění.

Pro ukončení klasické večerního zpravodajského bloku hovoří především fakt, že dlouhodobě klesá zájem diváků o zpravodajství na všech televizních kanálech. TV Barrandov se jako první rozhodla na tento dlouhodobý trend reagovat a vyjít divákům vstříc. Trend klesajícího zájmu diváků o klasické zpravodajství potvrzují nejen výzkumy TV Barrandov, ale například i data z výzkumu Media Market Lifestyle – TGI (realizátor: Median).

Vedení televize se domnívá, že televize musí, stejně jako ostatní média, reagovat na měnící se požadavky a spotřebitelské návyky. Hlavním zdrojem zpráv jsou dnes především onlinová média, což ostatně vidíme velmi dobře i na konzumaci zpravodajského portálu Týden.cz, který spadá do skupiny Empresa Media. TV Barrandov i nadále zůstane hlavním hráčem na poli politických diskusí a investigativní žurnalistiky, v níž za poslední rok dokázala získat významnou pozici. Od září se na obrazovku vrátí jak oblíbené politické diskuse Aréna Jaromíra Soukupa a Duel Jaromíra Soukupa, tak i investigativní pořady Kauzy Jaromíra Soukupa.

„Jsem přesvědčen o tom, že naše rozhodnutí je správné. TV Barrandov rozhodně nerezignuje na zpravodajství a publicistiku, jen ji chceme, podobně jako v případě jiných mých pořadů, nabídnout v podobě, která bude pro diváky atraktivní. Věřím, že opakování zpráv z internetu a promítání videí ve stylu sociálních sítí není prostě již perspektivní cesta. Již v průběhu léta jsme si vyzkoušeli některé nové zpravodajské formáty a nyní víme, že mají šanci uspět.“ uvedl generální ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…