Bezpečnostní kamery Panasonic s termovizí zaručují nepřetržitou ostrahu

01.02.2014 15:03

Společnost Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU) s potěšením představuje zcela nové kamery Panasonic se zabudovaným termálním zobrazováním, které umožňují nepřetržitou ostrahu. Základním znakem nových termovizních kamer je vysoká výkonnost, rychlá a snadná instalace a robustní konstrukce. Termovizní kamery Panasonic představují špičkový bezpečnostní prvek pro důležité systémy ostrahy v dopravě, energetice, státní správě a komerčním nebo finančním sektoru.

Bezpečnostní kamery Panasonic s termovizí zaručují nepřetržitou ostrahu
Foto: red
Popisek: Panasonic

Nové kamery jsou první s termálním zobrazením v dlouhé historii řešení pro ostrahu a bezpečnost značky Panasonic.

Termovizní kamery doplňují již tak bohatou řadu řešení pro ostrahu a zabezpečení objektů, kam patří například kamery s Full HD rozlišením 1080p, monitory a záznamové systémy, cloudová záznamová a ukládací řešení, systémy k analýze videí pro business intelligence, IP a analogové kamery, kamery s úhlem záběru 360° a infrakamery pro nepříznivé světelné podmínky.

Termovizní kamery Panasonic se zabudovanou detekcí pohybu zaručují nejen noční vidění bez osvětlení, ale rovněž rozšiřují schopnost vidění během dne.

Umožňují:

  • vidět osoby a vozidla skrz kouř nebo listy;
  • snadno identifikovat přítomnost osob, které se snaží pomocí maskování splynout s okolím;
  • detekovat osobu až na vzdálenost 1,5 km (640 x 480) resp. 1 km (384 x 288);
  • detekovat vozidlo až na vzdálenost 4 km (640 x 480) resp. 3 km (384 x 288);
  • díky zabudovanému detektoru pohybu vybudovat účinné virtuální oplocení nebo monitorované oblasti, přičemž oproti standardním kamerám je zaručen výrazně nižší podíl falešných alarmů;
  • jednoznačnější a snadnější monitorování nežádoucí přítomnosti osob nebo vozidel pracovníky ostrahy.

Špičková specifikace – vynikající výkon

Za vysoce kvalitním germaniovým okénkem je ukryt výkonný nechlazený křemíkový mikrobolometrický termální detektor1 s rozlišením buď 384 x 288, nebo 640 x 480 a frekvencí 9 Hz, 25 Hz nebo více. Senzor s rozlišením 384 x 288 má termální citlivost 50 mK, zatímco při rozlišení 640 x 480 je citlivost 70 mK.

Hodnota spektrální citlivosti 8 μm až 14 μm zaručuje přesné zobrazení detailů i v naprosté tmě nebo ve vysoce členitém prostředí. Termovizní kamery Panasonic představují výkonný elektronický senzor a zabezpečovací prvek pro nejnáročnější prostředí. Nabízeny jsou s různými objektivy v rozsahu od 15 mm do 45 mm; pro speciální účely lze dodat na objednávku i jiné velikosti.

Zpracování obrazu je zajištěno prostřednictvím kodeků H.264 a  JPEG a inteligentními funkcemi, jako jsou Motion Adaptive Interlace/Progressive Conversion, které zaručují jasné zobrazení scén v pohybu.

Funkce videodetekce pohybu umožňuje naprogramovat tak, aby se při splnění určitých požadavků spustil alarm, podobně jako je tomu s vynuceným alarmem a alarmem při nedostupnosti videa. S výstupním obrazem lze vždy zobrazit i označení kamery, což výrazně usnadňuje identifikaci místa ohrožení a zaručuje lepší přehled o situaci v reálném čase.

Bezpečnostní kamery Panasonic odpovídají standardům ONVIF a jsou nastaveny pro přenos H.264 pomocí protokolu HTTP, přičemž jsou podporovány oblíbené mobilní terminály, jako je iPad, iPhone, iPod Touch a zařízení se systémem Android™.2

Rychlá a snadná instalace

Podpora PoE+ nabízí síťovou konektivitu a napájení v jednom kabelu, čímž se snižuje počet vodičů, které je nutné přivést ke kameře, a Plug and Play kompatibilita s rekordéry a softwarem Panasonic ještě více zrychluje celou instalaci.

Termovizní kamery Panasonic jsou lehké díky tělu z polykarbonátu a kvůli snadnějšímu vedení kabelů lze během instalace plášť jednoduše vyklopit z konzoly.

Kameru lze instalovat na zeď nebo stožár a uživatelské rozhraní je k dispozici v osmi jazycích3.

Odolná a spolehlivá konstrukce s krytím IP66

Hliníkové montážní příslušenství a krytí IP66 znamená, že termovizní kamery Panasonic vykazují spolehlivost, jež je obvyklá u výrobků Panasonic, a to i v nejnáročnějších podmínkách. Díky použití ventilátoru a ohřívače lze kamery provozovat nepřetržitě v teplotním rozsahu od -30 °C do +55 °C4 a proti extrémnímu slunečnímu záření je zařízení chráněno sluneční clonou.

Vhodné pro celou řadu účelů

Termokamery Panasonic rozšiřují bohatou nabídku řešení společnosti Panasonic pro nejrůznější důležité úkoly v oblasti ostrahy a zabezpečení.
Jedná se zejména o tyto oblasti použití:

doprava:   letiště, železnice a přístavy;
energetika:   elektrárny, vodárny, plynárny a související objekty;
státní správa:   využití v armádě a při ostraze hranic;
komerční:   výzkumná a vývojová centra, výrobní závody, finanční a bankovní organizace, kde se často pracuje s hotovostí.

Dnes představené kamery Panasonic se zabudovaným termálním zobrazením představují významný příspěvek k vývoji komplexních řešení ostrahy značky Panasonic. V roce 2014 společnost plánuje představit další varianty pro specializovanější účely, například pro námořnictvo nebo prostředí s extrémními teplotními podmínkami. Další informace naleznete na business.panasonic.eu5.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 500 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 68 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2013. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…