Bloger roku Ladislav Větvička přechází na Rádio Universum

27.09.2023 13:40 | Tisková zpráva

Jeden z nejúspěšnějších českých blogerů, Ladislav Větvička, který byl počátkem září smazán ze stránek iDnes kvůli údajnému „porušování kodexu blogera,“ bude od října pravidelně publikovat svoje příspěvky na stránkách Rádia Universum.

Bloger roku Ladislav Větvička přechází na Rádio Universum
Foto: Facebook Ladislava Větvičky
Popisek: Ladislav Větvička

„Zrovna sem seděl na terase adžarskeho domku, kuřil adžarsky doutnik, jedl adžarske chačapuri a zapijal ho adžarskym kindzmarauli, když mi přišla zprava, že po patnacti rokach spoluprace už pro iDnes jejich nejoblibenějši a nejčtenějši autor neni dost dobry a že okolo 1300 blogu, unykatnich fotek, cestopisu a dobovych polityckych analyz a komentařu bude během tydňa z rozhodnuti vyššich kruhu vymazanych. Během několika dnu se strhla lavina podpory mych čtenařu, včetně mnoha nabidek k publikovani na zajimavych platformach, kerych si velice važim. Pravda, byl sem z rozhodnuti adminu iDnes chvilu trochu na větvi, ale ještě během moji cesty po Gruzii sem se rozhodl pro pokračovani na Radyju Unyverzum a nazev noveho bloga – Větva na větvi – se zrodil prakticky sam. Když mě nechcu, ať se v řyť polubi,“ vysvětluje typicky po „větvičkovsku“ autor, kterého kromě jeho humorného nadhledu proslavil i specifický ostravský dialekt, jenž při svém blogování používá.

Právě originalita projevu, nekorektní přístup (v pozitivním smyslu – jak o fenoménu jeho blogu psali ještě před několika lety sami administrátoři), zasvěcené reportáže i z méně známých míst – to vše se zasloužilo o to, že se Ladislav Větvička stal celkem dvakrát bronzovým, třikrát stříbrným a devětkrát zlatým iDnes blogerem roku, obdržel Krameriovu cenu za internetovou publicistiku a stal se stříbrnou Osobností Moravy za rok 2020.

„K 7. září 2023 bylo všech mých skoro 1300 textů, včetně exkluzivních fotografií, cestopisů, dobových politických komentářů na iDnes - vaporizováno. Zmizely,“ komentuje lakonicky Ladislav Větvička konec svého blogu na iDNES, kde pravidelně publikoval od roku 2008. Archiv jeho dostupných materiálů bude nově k dispozici na radiouniversum.cz, případně kupredudominulosti.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…