Budějovický Budvar: Restaurace Masné krámy oslaví příští týden dvě významná výročí

04.09.2014 17:20 | Zprávy

Kultovní českobudějovická restaurace Masné krámy pořádá pro všechny milovníky dobrého piva a jídla během příštího víkendu oslavu dvou významných letošních výročí.

Budějovický Budvar: Restaurace Masné krámy oslaví příští týden dvě významná výročí
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Prvním z nich je 650 let od doby, kdy se původní masné krámy v roce 1364 přesunuly z Rynku (dnes náměstí Přemysla Otakara II.) na dnešní místo v Krajinské ulici. Dne 1. října 2014 pak uplyne přesně 60 let od chvíle, kdy byla v historickém objektu masných krámů ze 16. století otevřena restaurace Masné krámy. Během let se z restaurace stala kultovní pivnice, která patří mezi symboly města České Budějovice, je důležitým orientačním bodem, místem setkávání i významným turistickým cílem. Masné krámy jsou bezpochyby jednou z nejznámějších restaurací v České republice. Ve svém přehledu ji uvádí i prestižní průvodce Lonely Planet.  

Masné krámy vždy stavěly svou pověst především na dokonale ošetřeném pivu z pivovaru Budějovický Budvar. Nejpopulárnějším pivem v Masných krámech je kroužkovaný ležák Budweiser Budvar B:SPECIAL, který se zde čepuje - na jediném místě na světě - z pivních tanků. V posledních letech klade restaurace zvláštní důraz i na zvyšování úrovně gastronomie. Stálý jídelní lístek je postaven především na mase ve všech podobách. Nabídku navíc téměř každý měsíc zpestřují tematické gastronomické akce.

„Jsme hrdí na dlouhou historii naší restaurace a chceme, aby se o ní i nadále hovořilo jako o místě, o kterém se říká: Kdo nebyl v Masných krámech, nebyl v Českých Budějovicích,“ říká Tomáš Olejník, vedoucí oddělení Gastro z Budějovického Budvaru, který řídí restauraci již od roku 2007. „Chceme všechny příznivce dobrého piva, dobrého jídla a dobré zábavy pozvat na naši oslavu, která bude částečně probíhat i v Krajinské a Hroznové ulici. Hostům nabídneme celého pečeného vola nebo pečená selátka, soutěže o ceny a živou hudbu. Zvláště doporučuji sobotní „Show kolem masa“, ve které předvede své umění náš šéfkuchař Luděk Hauser ve spolupráci s řeznickým mistrem z masokombinátu MASO UZENINY Písek, a.s.“ doplňuje Tomáš Olejník. Při příležitosti obou výročí připravila restaurace i sérii originálních suvenýrů – skleněný půllitr, keramický podtácek, pohlednice a reklamní tabuli.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Tomio Okamura byl položen dotaz

EU

Kritizujete EU neustále, oprávněně, ale proč jste slevili z vašeho požadavku na referendum o vystoupení? Nebo bude? A můžete jinak, když budete ve vládě zabránit tomu, aby nám EU zdražovala život?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberální institut: Výzva k deregulaci a posílení konkurenceschopnosti

16:13 Liberální institut: Výzva k deregulaci a posílení konkurenceschopnosti

Dokument vyzývá k akci a nastiňuje konkrétní návrhy na snížení regulační zátěže v Evropě a oživení j…