Bylinkový den v Národním zemědělském muzeu

11.04.2018 17:03 | Zprávy

Pro všechny, které zajímá téma bylinek, připravilo Národní zemědělské muzeum Praha na sobotu 21. dubna od 10 hodin trh s bylinkami a semeny a především pestrý doprovodný program. Návštěvníci si budou moci nakoupit přírodní produkty pěstitelů a výrobců z celé republiky. Program doplňují odborné přednášky, výtvarné dílny pro děti i bylinkový workshop v gastrostudiu.

Bylinkový den v Národním zemědělském muzeu
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum v Praze

Začíná pěstitelská sezona a s ní přichází i druhý ročník Bylinkového dne v Praze na Letné. Na trhu v expozici Jede traktor, v sále v přízemí budovy a na dvorku muzea si návštěvníci budou moci nakoupit běžné i méně dostupné bylinky, sazenice a semena, koření i odbornou literaturu. Prodávat se bude také široký sortiment výrobků – od sušených čajů, sirupů, pest až po bylinnou kosmetiku. Zajímá vás, jak si připravit domácí repelent či přírodní odpuzovač molů? Chcete se bez chemie vypořádat s plevely? Přejete si mít doma na balkoně stále rozkvetlou bylinnou zahrádku? Pak navštivte některou z přednášek, které muzeum připravilo společně s Výzkumným ústavem rostlinné výroby. Na přednášky se lze zaregistrovat na pokladně muzea či v on-line formuláři na webu. Své programy o přírodních zahradách a komunitním pěstování ve městě nabídnou návštěvníkům spolek Kokoza či Experimentální zahrada Pod Blaníkem.

Jako vždy nebude chybět pestrý program pro děti a workshopy v gastrostudiu. Kromě společného sázení je pro ně připravena například výtvarná dílna Malování barvami země, kdy si pomocí barev s pigmenty z různě zabarvených hlín mohou vytvořit obrázek a odnést si ho domů. Na kulinářském workshopu v gastrostudiu se návštěvníci doví, kdy a jak bylinky sklízet a jak je uchovávat. Poznají tradiční i méně známé kuchyňské bylinky a vyzkouší si, jak z nich připravit semínkovou sůl, tvarohové máslo a zdravou limonádu. Doba trvání workshopu je cca 60 minut, cena je 390 Kč a účastníci se musí přihlásit předem prostřednictvím webu muzea.  Začátky jsou v 11, 13 a 15 hodin. „V našem muzeu se snažíme doprovodnými akcemi kopírovat zemědělský rok a především chceme, aby si návštěvníci odnesli vždy něco praktického, ať už znalosti, osvědčené rady či tradiční české výrobky. Myslíme na celou rodinu, pobyt u nás si užijí dospělí i děti. Pěstování bylinek je nedílnou součástí zemědělství a mohou ho využívat i lidé ve městech,“ říká náměstek generálního ředitele a ředitel pobočky Praha Národního zemědělského muzea Antonín Juriga.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Ke zvýšení porodnosti

Zajímalo by mě, zda také jako strana nějak řešíte to, jak usnadnit rodičům, kteří se starají o malé děti to, aby mohli pracovat a zároveň se starat o děti, které se o sebe ještě sami postarat nedokážou? Tím myslím, když vám skončí rodičovská, protože i to je podle mě dost problém, který je ale polit...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

478 015  tun CO2 ekvivalentu činil loni pokles přímých a nepřímých emisí Skupiny ČEZ

13:59 478 015 tun CO2 ekvivalentu činil loni pokles přímých a nepřímých emisí Skupiny ČEZ

Meziroční pokles o více než rči procenta znamená, že Skupina ČEZ dál pokračuje ve svých dekarbonizač…