ČD: Parním vlakem na Slavnosti Pernštejnského panství

03.07.2014 7:35

O svátečním červencovém víkendu se uskuteční každoroční Slavnosti Pernštejnského panství v Nedvědici, Doubravníku a na hradě Pernštejně. Na oslavy vypraví v sobotu České dráhy parní vlak z Brna do Nedvědice a zpět.

ČD: Parním vlakem na Slavnosti Pernštejnského panství
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Historická souprava v čele s parní lokomotivou 475.101 » Šlechtična« vyjede v sobotu 5. července v 9:36 z brněnského hlavního nádraží. Zastaví v Brně-Králově Poli, Kuřimi, Tišnově a Doubravníku a v 10:50 dorazí do Nedvědice. Zpět se vlak vydá na cestu v 16:27,“ upřesňuje Pavel Karšulín, ředitel Krajského centra osobní dopravy ČD v Brně. Na návštěvníky čeká v cíli jejich cesty bohatý program pro dospělé i děti. Hned po příjezdu vlaku pozvou všechny přítomné Jiří z Poděbrad a Jan z Pernštejna k rytířskému klání na hrad Pernštejn. Na nádvořích hradu bude k vidění historický jarmark, předvádění řemesel, soutěže pro děti, jezdecké turnaje, šermířská vystoupení i dobová hudba. V Doubravníku bude zpřístupněna hrobka hrabat Mittrowských s výkladem.

Zpáteční jízdné z Brna hl.n. až Kuřimi stojí 160 korun, jednosměrná jízdenka 100 Kč. Za kratší úsek z Tišnova a Doubravníku pak zaplatí cestující za zpáteční jízdenku 120 korun, jednosměrná stojí 80. Stejná cena je za kterýkoliv jiný úsek mezi Brnem a Tišnovem. Děti do 15 let platí poloviční jízdné, držitelé ZTP a ZTP/P obdrží slevu 75 %. Jízdenky již lze zakoupit v předprodeji v ČD centru na brněnském hlavním nádraží, doprodej zbylých jízdenek bude v sobotu přímo ve vlaku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…