ČD: Prahu a Kyjev opět spojí přímé vozy

01.12.2015 13:22

Mezi Prahou a ukrajinským Kyjevem bude od prosincové změny jízdního řádu obnoveno přímé vlakové spojení lůžkovým vozem Ukrajinských železnic. Na obnově spojení se na Mezinárodní konferenci jízdních řádů z podnětu ukrajinských železničářů dohodli zástupci českých, slovenských a ukrajinských drah již v létě.

ČD: Prahu a Kyjev opět spojí přímé vozy
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Lůžkový vůz Ukrajinských železnic se speciálním vybavením pro změnu podvozků v pohraniční stanici Čop (na Ukrajině mají koleje rozchod 1520 mm, v Česku a na Slovensku 1 435 mm) bude odjíždět z Prahy každý den ve 23:09 hod. připojen do soupravy vlaku EuroNight Bohemia Praha – Humenné. Dále jeho dopravu zajistí slovenské a ukrajinské dráhy svými spoji. Do ukrajinského Čopu vůz přijede ve 13:31 hod. východoevropského času a bude pokračovat do Lvova (příjezd 22:22 hodin) a Kyjeva, kam přijede následující den ráno v 7:43 hodin.

Zpět z Kyjeva bude odjíždět přímý lůžkový vůz ve 21:11 hod. východoevropského času, ze Lvova je plánovaný odjezd v 8:40 hod. a z pohraničního Čopu v 16:20 hod. Do Prahy přijede vůz opět na spoji EuroNight Bohemia ráno v 7:39 hod.    

Klimatizovaný lůžkový vůz nabídne obvyklý komfort v jedno, dvou nebo třílůžkových oddílech se sklopným stolkem a umyvadlem.

Cena za přepravu a veškerý servis v lůžkovém voze Ukrajinských železnic z Prahy do Kyjeva bude od 97 Euro, tedy asi 2 677 Kč, za místo v třílůžkovém oddíle.  
Přímé vlakové spojení Prahy a Kyjeva bylo naposledy zajištěno v roce 2011 přes Polsko po trase Praha – Krakov – Kyjev. Po současné obnovené trase jezdil do začátku 90. let známý expres Dukla, který zajišťoval dopravu mezi Prahou, Košicemi, Kyjevem a pokračoval dále do Moskvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…