ČD: Zábavní portál v railjetech je v provozu, cestující můžou sledovat filmy nebo poslouchat hudbu

10.08.2016 22:14

Nabídka služeb v modrých railjetech Českých drah se rozšiřuje o provoz zábavního a informačního vlakového portálu. Cestující si tak během cesty můžou užít filmy, hudbu, elektronické knihy, ale získají také aktuální informace o jízdě vlaku nebo zajímavostech v okolí tratě.

ČD: Zábavní portál v railjetech je v provozu, cestující můžou sledovat filmy nebo poslouchat hudbu
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Modré railjety Českých drah nyní nabízejí nejnovější provedení našeho vlakového portálu s možností jednoduchého ovládání prostřednictvím dotykové obrazovky mobilního zařízení a dlaždicového uspořádání hlavní stránky. Zároveň je proveden v responsivním webdesignu, který se automaticky přizpůsobuje displeji používaného zařízení, například notebooku, tabletu nebo mobilnímu telefonu,“ říká Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu. Webové stránky nabízejí také anglickou a německou jazykovou mutaci.

„Cestující v railjetu tak nyní můžou sledovat různé filmy, vybrat si poslech některé audioknihy, číst elektronické knihy nebo si cestu zkrátit některou z počítačových her. K dispozici mají také aktuální informace o jízdě vlaku včetně mapy s vyznačením zájmových bodů v okolí tratě. Ty upozorňují na různé turistické cíle a zajímavosti, například technické, kulturní nebo přírodní památky,“ vyjmenoval Michal Štěpán možnosti palubního vlakového webu, které mají cestující k dispozici.

Palubní portál v railjetu Českých drah nabízí:

  • aktuální informace o jízdě vlaku, jeho poloze na mapě, informace o přípojích a o službách na palubě vlaku;
  • informační servis o různých místech v okolí tratě včetně mapy;
  • elektronické knihy a audioknihy, filmy a hry;
  • Elfíkův web s informacemi a zábavou pro děti;
  • nabídku informací vedle českého jazyka také v angličtině a němčině;
  • responzivní webdesign a ovládání pomocí dotykové obrazovky mobilního zařízení.

Vlakový portál se zábavou a informacemi nyní funguje v railjetech a spojích SuperCity Pendolino. V příštích měsících se vlakový portál rozšíří také do vlaků provozovaných jednotkami InterPanter a do českých souprav EuroCity z Prahy do Děčína. Wi-Fi připojení k internetu v současnosti nabízí více než 550 vlaků Českých drah na území celé České republiky, z toho přibližně čtvrtinu představují dálkové spoje a tři čtvrtiny spoje regionální.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…