ČEZ Distribuce: Dětem ze Základní školy v Praskačce pomáhají notebooky

04.10.2022 12:39 | Komerční článek

Deset notebooků věnovala společnost ČEZ Distribuce Základní škole v Praskačce. Plně funkční počítače byly předány do školy ještě o prázdninách, aby je učitelé mohli zprovoznit nebo do nich nahrát například učivo a informace.

ČEZ Distribuce: Dětem ze Základní školy v Praskačce pomáhají notebooky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Počítače nám pomohou zkvalitnit výuku několika předmětů a naučí děti efektivní práci s elektronikou,“ pochvaluje si ředitelka školy Mgr. Adriana Gajová. „Využití pro ně máme především v hodině Informační technologie, ale uplatnění mají i v ostatních předmětech při vyhledávání potřebných informací a při práci s internetovými programy,“ doplňuje ředitelka školy. 

Anketa

Zvažovali byste na Hrad volbu Josefa Středuly?

50%
hlasovalo: 7668 lidí

Společnost ČEZ Distribuce tak využila počítače, které pro chod distribuční soustavy již nebyly vhodné, ale ještě stále byly funkční. Takto pomohou dětem na prvním stupni základní školy. „Je škoda zbytečně plýtvat, když notebooky jsou v pořádku a pro děti k výuce plně dostačující“ říká Lucie Masopustová ředitelka úseku Obsluha zákazníků ze společnosti ČEZ Distribuce

Společnost ČEZ Distribuce takto již darovala několik desítek starších notebooků do několika základních škol. “Jsem velmi ráda, že naše počítače pomohou i školákům v Základní škole Praskačka,“ doplňuje Lucie Masopustová.

Základní škola a mateřská škola Praskačka

Základní školu navštěvuje 58 žáků prvního stupně. Do školy docházejí děti z Praskačky, spádových obcí Sedlice, Urbanice, Vlčkovice, Krásnic a v posledních letech i děti z Hradce Králové. Školské zařízení se snaží o co nejlepší práci s dětmi, ale je také aktivní ve veřejném životě jmenovaných obcí svou účastí a pořádáním různých akcí v rámci mimoškolní činnosti.
Škola je nyní čtyřtřídní se dvěma odděleními školní družiny. Vyučují zde plně kvalifikovaní učitelé. V odpoledních hodinách mají děti možnost se realizovat v mnoha kroužcích rozmanitého zaměření.

ČEZ Distribuce, a. s. se sídlem v Děčíně, provozuje na území České republiky vedení v délce 167 628 km s 3,7 mil. odběrných míst. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…