ČEZ: Dlouhé stráně - Exkurze se vracejí do běžného režimu

30.06.2020 11:48

Koronavirová omezení končí, úderem 1. července mohou návštěvníci opět zavítat do všech infocenter Skupiny ČEZ. K běžnému režimu se vrací také exkurze v přečerpávací vodní elektrárně Dlouhé stráně, návštěvníci se tedy po delší době dostanou i do podzemních útrob elektrárny.

ČEZ: Dlouhé stráně - Exkurze se vracejí do běžného režimu
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Nadále platí některá omezení, například povinnost dezinfikovat si před vstupem do infocentra ruce a používání roušek. Vzhledem k velkému zájmu o prohlídky je nutná rezervace na webu www.dlouhe-strane.cz.

Na druhou polovinu prázdnin chystá ČEZ zábavnou soutěž pro děti o energetické plyšáky. „Naším cílem je představit energetiku tak, aby to bavilo všechny věkové kategorie, od předškoláků až po seniory. Proto jsme v jednotlivých infocentrech připravili mnoho novinek, abychom návštěvníkům jejich cestu za poznáním elektřiny ještě více zpříjemnili,“ uvádí vedoucí infocenter Skupiny ČEZ Kateřina Bartůšková. 

Například v královéhradecké vodní elektrárně Hučák je velkým lákadlem nová virtuální realita – zájemci si mohou ve třech hrách vyzkoušet v časovém limitu složit Kaplanovu turbínu, strojovnu větrné elektrárny nebo správně poskládat energetická zařízení v úsporném domě.

V infocentrech u elektráren Temelín, Dukovany, Hučák a Ledvice jsou nově k dispozici zábavné pracovní listy: prostřednictvím hádanek a křížovek si děti mohou samy vyzkoušet, co si z prohlídky zapamatovaly. Na neposedné předškoláky navíc čekají omalovánky, dětské koutky, skákací panáci nebo nový šestimetrový tobogán u Infocentra Temelín. 

Ve druhé polovině prázdnin pak připravila infocentra ČEZ pro rodiny s dětmi zábavnou soutěž. Pokud navštíví alespoň dvě expozice, získají originální nálepky a plyšáky oblíbených energetických postaviček Wattíka či Joulinky. 

Více informací pro zájemce o exkurze bude průběžně k dispozici ZDE. Další elektrárenské provozy, které nejsou na webovém rozcestníku infocenter, zůstávají i během léta z bezpečnostních důvodů nadále nepřístupné. 

Technická turistika si v posledních letech trvale vydobyla místo v kalendářích Čechů. Podle statistik návštěvnosti Infocenter Skupiny ČEZ a energetických provozů ČEZ v České republice přijelo loni poznat různé formy výroby elektřiny celkem 244 365 lidí. Kvůli několikaměsíčnímu uzavření infocenter během jarní epidemie koronaviru zůstane pravděpodobně tento rekord letos nepokořený, infocentra už se ale na návrat zvídavých zájemců těší. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…