ČEZ: Dny evropského dědictví i na elektrárně v Trutnově Poříčí

11.09.2019 18:46

Dny evropského dědictví na východě Čech podpoří i Skupina ČEZ zpřístupněním elektrárny v Trutnově Poříčí. Elektrárna se připojí k mnoha dalším institucím, které budou přístupné na Trutnovsku.

ČEZ: Dny evropského dědictví i na elektrárně v Trutnově Poříčí
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Kdy do elektrárny? Sobota 14. září, a to od 10 do 16 hodin, přičemž poslední exkurze začíná v 15.00 hodin. Mimořádně bude i s komentovaným výkladem možnost navštívit nedaleké odkaliště elektrárny. Přístupné bude autobusem přímo od elektrárny.

Vstupné je zdarma!

Elektrárna je umístěna v malebné krajině Trutnovska, na úpatí nejvyšších českých hor Krkonoš, na východním okraji města Trutnova. Do provozu byla uvedena v roce 1957. Elektrárna Poříčí zásobuje teplem město Trutnov a značnou část jeho okolí.  ČEZ Teplárenská, a. s., provozní jednotka Poříčí zastřešuje ve východních Čechách dodávkami tepla oblast Trutnovska. Tedy Trutnov, Poříčí, Úpici, Radvanice, Mladé Buky, Kalnou vodu, Svobodu nad Úpou, Lhotu, Bohuslavice, Suchovršice, Janské Lázně a Maršov.  Z pohledu výroby elektřiny patří Elektrárna Poříčí  k tzv. systémovým elektrárnám. Díky svému umístění sehrává důležitou roli při udržování dobrých napěťových poměrů v severovýchodních Čechách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…