ČEZ: Do cvičení v Temelíně se zapojí hasiči i záchranáři

19.09.2022 15:13 | Komerční článek

Prověřovat reakci na fiktivní pád dopravního letadla do areálu elektrárny si bude tento čtvrtek odpoledne ČEZ v Jaderné elektrárně Temelín.

ČEZ: Do cvičení v Temelíně se zapojí hasiči i záchranáři
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Do cvičení se zapojí i složky Integrovaného záchranného systému Jihočeského kraje. Sirény energetici spouštět nebudou, lidé ale budou moci zaznamenat přesun techniky Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje a Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

Hasiči vyšlou do Temelína dvě cisterny, jednu z Týna nad Vltavou, druhou z Českých Budějovic ze stanice Suché Vrbné. Obě budou při přesunu používat výstražná zařízení. Záchranka nasadí tři vozidla a zřejmě i vrtulník. Podmínkou jeho zapojení je, že nebude jinde naostro zasahovat. Vlastní cvičení začíná ve 13 hodin.

V Temelíně půjde o letošní páté cvičení z celkových šesti. Energetici se přitom připravují na všechna možná rizika. Vedle radiačních, technologických nebo ekologických událostí je to například právě i eliminace požárů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…