ČEZ ESCO v roce 2016 utržila za nekomoditní produkty přes 3 miliardy korun

18.04.2017 11:38

ČEZ ESCO dosáhla v loňském roce stanovených cílů, když meziroční růst tržeb dosáhl 57 procent. Důvodem je jak zvyšující se zájem zákazníků o energetické produkty a služby, tak akviziční růst ČEZ ESCO, která do svého portfolia začlenila nové dceřiné společnosti.

ČEZ ESCO v roce 2016 utržila za nekomoditní produkty přes 3 miliardy korun
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Máme za sebou velice úspěšný rok, kdy jsme potvrdili pozici ČEZ ESCO jako jedničky na trhu komplexních energetických služeb. Zároveň jsme naší nabídku s akvizicemi a vznikem nových dceřiných společností výrazně rozšířili,“ říká generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

ČEZ ESCO v únoru loňského roku koupila českou divizi německé společnosti juwi, která nyní pod jménem ČEZ Solární instaluje střešní fotovoltaické elektrárny pro zákazníky z řad domácností, firem i veřejné sféry. Zároveň se zabývá správou větších fotovoltaických parků.

Na konci září pak ČEZ ESCO od fondu Genesis koupila největšího dodavatele vzduchotechniky v Česku, společnost AZ KLIMA. Třetí novou dceřinou společností se v prosinci stala ČEZ LDS, která buduje a spravuje lokální distribuční soustavy.

„V letošním roce počítáme s dalším výrazným vylepšením finančních výsledků,“ říká Kamil Čermák. „Hodláme se zaměřit na rozšíření produktů a služeb v rámci konceptu chytrého města ve spojení s elektromobilitou. Také chceme posílit naší přítomnost v zahraničí, v prvé řadě na Slovensku, ale i v dalších zemích.“

O ČEZ ESCO

ČEZ ESCO (Energy Service Company) komplexně pokrývá energetické potřeby firem, obcí a institucí všech velikostí, zajišťuje dodávky komodit, energetické audity a energetické poradenství, externí dodávky tepla a elektřiny, outsourcing provozu elektrických zařízení zákazníka nebo přímou výstavbu kogeneračních jednotek a instalací fotovoltaických elektráren. Do ČEZ ESCO patří firmy AZ KLIMA, ČEZ Energetické služby, ČEZ ENERGO, ČEZ LDS, ČEZ Solární, ENESA a EVČ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…