ČEZ: Energetici pracují i o vánočních svátcích

24.12.2022 14:08 | Komerční článek

Pro energetiky jsou vánoční svátky jako každý den a volno nemají. Na Štědrý den, Silvestra i Nový rok bude držet službu 1200 zaměstnanců Skupiny ČEZ v celé republice.

ČEZ: Energetici pracují i o vánočních svátcích
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Energetici během vánočních svátků volno nemají; buď budou v práci, nebo v pohotovostním režimu doma na telefonu. Dodávku energie pro svátečně vyzdobené domácnosti o vánocích bude zajišťovat na východě Čech přes 150 energetiků a desítky dalších budou připraveny v pohotovosti. Během svátečních dnů se v nepřetržitých procesech vystřídají pracovníci elektráren, dispečinků, call center a technici poruchové služby. Pracoviště se o svátcích nebude lišit od provozu v průběhu celého roku, snad jen vánoční výzdobou a cukrovím a sváteční náladou.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45033 lidí

Pro energetiky jsou svátky na konci roku běžné pracovní dny. Během Štědrého dne, ale i na Silvestra, budou stovky zaměstnanců zajišťovat výrobu i dodávku elektřiny a tepla. Do práce tak nastoupí směnaři z nepřetržitých provozů tepláren, elektráren, ale i podnikoví hasiči, obsluhy vodních elektráren, dispečeři, montéři, pracovníci poruchové služby, provozní elektrikáři, elektromontéři, operátoři call centra a řada dalších profesí související s distribucí elektřiny.

Další desítky pracovníků budou doma držet pohotovost na telefonu. V případě blížící se nepřízně počasí se tyto počty navyšují o další desítky pracovníků. Na východě Čech se o bezporuchový provoz distribuční sítě na Štědrý večer, o vánočních svátcích i na Silvestra a Nový rok bude starat přes 100 pracovníků poruchové služby a dispečinku, kteří se vystřídají v nepřetržitých službách. Všichni se budou snažit, aby na východě Čech byla nerušena vánoční pohoda a „nezhasly“ vánoční stromečky.

Nejen poruchová služba a dispečink, ale pracovat se bude i na elektrárnách na východě Čech. Dodávku elektřiny a tepla bude zajišťovat přes 50 zaměstnanců Skupiny ČEZ, kteří se vystřídají v nepřetržitém provozu na elektrárně Poříčí v Trutnově a Teplárně ve Dvoře Králové nad Labem.

Počty pracovníků budou v případě blížící se nepřízně počasí pochopitelně navýšeny dle předpovědí počasí. V pohotovosti budou i pracovníci externích firem, kteří jsou připraveni pomoci v případě kalamit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…