ČEZ: Energetici z Dukovan na víkend připravili speciální tvořivý vánoční program pro rodiny s dětmi

05.12.2022 12:39 | Komerční článek

Poslat dopis Ježíškovi, vyrobit vánoční ozdoby nebo se podívat na pohádkový příběh mohou už o tomto víkendu děti v Infocentru Jaderné elektrárny Dukovany. Třetí adventní víkend tak bude v infocentru opět patřit dětem i jejich rodičům, pro které energetici připravili pestrý program plný vánoční atmosféry a energie.

ČEZ: Energetici z Dukovan na víkend připravili speciální tvořivý vánoční program pro rodiny s dětmi
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V rámci speciálního víkendového programu budou pro návštěvníky o třetím adventním víkendu připraveny tvořivé dílny, ve kterých si budou moci děti společně s rodiči vyrobit vánoční svícen nebo ozdobu na stromeček, vytvořit si vlastního anděla nebo přáníčko. Vánoční atmosféru doplní toužebná přání dětí, která budou moci napsat a poslat Ježíškovou poštou.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17932 lidí

V kinosále pak budou moci návštěvníci shlédnout vánoční příběh v podání Dřevěného divadla Jana Hrubce a taky vyzkoušet novinku infocentra – 3D brýle, které je virtuálně přenesou na reaktorový sál nebo třeba na 125 metrů vysokou chladicí věž.

Infocentrum je možné v průběhu vánočního období navštívit každý den mimo vánočních svátků. Vedle skupinových prohlídek se mohou zájemci zaregistrovat i na on-line prohlídky nejen jaderných elektráren, ale také vodních, větrných či solárních elektráren, novinkou letošního roku je „Cesta elektřiny distribuční soustavou“-

Vše najdete na Virtuálně v elektrárně ZDE.

Infocentrum v Jaderné elektrárně Dukovany bylo otevřeno v roce 1994 a ročně ho navštíví přes 35 tis. návštěvníků. Největší skupinu tvoří studenti základních, středních i vysokých škol. Další návštěvníky tvoří obyvatelé z celé České republiky, politici nebo populární osobnosti. Ročně do Dukovan přijedou také stovky zahraničních návštěvníků z celého světa.
Nově zrekonstruované prostory Infocentra nabízí moderní expozice o provozu jaderné elektrárny, nachází se zde jedna z největších mlžných komor v Evropě. Vrcholem prohlídky je „přenesení“ návštěvníků přímo do modelu reaktoru. Od listopadu 2022 je součástí prohlídky speciální Reaktour, která návštěvníkům umožní virtuální přesun přímo do nitra elektrárny. Infocentrum také nabízí možnosti pro pořádání speciálních tematických programů, přednášek nebo speciálních prohlídek spojených s návštěvou části elektrárny. Také díky těmto programům je Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany jedním z nejnavštěvovanějších míst v regionu.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…