ČEZ: Energetikům servírují kávu a občerstvení lidé s postižením

11.01.2018 9:10

Zaměstnanci, obchodní partneři a další návštěvníci pražské centrály ČEZ si od Nového roku mohou vychutnat kvalitní kávu v Duhové kavárně.

ČEZ: Energetikům servírují kávu a občerstvení lidé s postižením
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

S novým provozovatelem, kterým se stala nezisková organizace Startujeme, přichází do firemní kavárny i zcela nový koncept a řada pozitivních změn.

Startujeme, o.p.s., provozuje kavárny a bistra, kde propojuje profesionální gastro služby se sociálním aspektem. V rozšířené nabídce Duhové kavárny společnosti ČEZ lze koupit nejen prémiovou fair trade & bio kávu, ale i pečivo z řemeslné pekárny v Kladně, čerstvé džusy a sendviče. S každým nákupem se pojí jak chuťový požitek, tak dobrý skutek. Za barem i na přípravě občerstvení totiž pracují lidé s lehkým mentálním či kombinovaným postižením. Startujeme s úspěchem dokazuje, že tzv. sociální podnikání má v Čechách své místo a že lidé se zdravotním handicapem mají právo pracovat za férových podmínek a vůbec být součástí naší společnosti.

„Jsme moc rádi, že jsme Skupinu ČEZ zaujali naší nabídkou ve výběrovém řízení na provozovatele kavárny. Věřím, že provoz Duhové kavárny bude prospěšný pro všechny – zaměstnanci ČEZ dostanou perfektní servis i kvalitní občerstvení a naši zaměstnanci zase příležitost dokázat, co umí,“ uvádí ředitel neziskovek Startujeme a Etincelle Jakub Knězů.

Přestože slavnostní otevření nové kavárny proběhlo teprve dnes, provoz zahájila již před dvěma týdny. Jan Slobodník, jeden z baristů v Duhové kavárně, ke své práci říká: „Největší nápor tu bývá po ránu a po obědě. Nejvíce se prodá espressa.“ A ostřílená kavárnice a pracovní asistentka se zkušenostmi z dalších provozů organizace Startujeme Petra Novotná dodává: „Během prvních dnů si náš tým teprve zvykal na vše nové, ale dnes jsou si všichni už mnohem jistější.“

„Sociální podnikání podporujeme již velmi dlouho prostřednictvím dobrovolnických dnů, trhů chráněných dílen a projektu Plníme přání snídaní. Mám proto velkou radost, že se podařilo na tuto tradici navázat dohodou o provozu Duhové kavárny s firmou Startujeme. Vnímáme ji jako součást naší Strategie udržitelného rozvoje, jejíž prioritou je být dobrým partnerem,“ doplňuje za ČEZ ředitelka divize správa a členka představenstva Michaela Chaloupková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…