ČEZ: Infocentrum JE Dukovany nabídne o víkendu výrobu velikonočních dekorací a také pohádku

06.04.2022 21:20 | Komerční článek

Po dvouleté pauze bude patřit dukovanské infocentrum o víkendu 9. - 10. dubna velikonočnímu tvoření rodin s dětmi. Speciální velikonoční exkurze budou přizpůsobeny rodinným návštěvám a doplněny o nedělní pohádku Divadla Koník. Chybět nebudou ani dílničky, ve kterých si malí i velcí zájemci vyrobí velikonoční dekorace.

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany nabídne o víkendu výrobu velikonočních dekorací a také pohádku
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Pravidelně pořádané a oblíbené velikonoční i vánoční tematické víkendy bohužel přerušila covidová pauza. Teď se k vyhledávaným tvořivým dnům v infocentru rádi vracíme.

O víkendu před Velikonocemi bude infocentrum elektrárny nabízet možnost vyrobit si vlastnoručně velikonoční dekorace, navíc v neděli odehraje Divadlo Koník pohádku o tom, jak Martin s Barborkou vítali jaro. Tvořivé dílny povedou zkušení pracovníci Třebíčského mateřského centra. Malí i velcí návštěvníci si budou moci vyrobit 3D vajíčko z papíru, dekorace z proutků, košíček ve tvaru zajíčka na vajíčko nebo ozdobný závěs.

Všichni příchozí mohou také využít prohlídky Infocentra s odborným výkladem přizpůsobeným věku zájemců.

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

Infocentrum v Jaderné elektrárně Dukovany bylo otevřeno v roce 1994. Od té doby jím prošlo přes 729 000 návštěvníků. Největší skupinu návštěvníků tvoří studenti základních, středních i vysokých škol. Další návštěvníky tvoří obyvatelé z celé České republiky, politici nebo populární osobnosti. Ročně do Dukovan přijedou také stovky zahraničních návštěvníků z celého světa.

Nově zrekonstruované prostory Infocentra nabízí moderní expozice o provozu jaderné elektrárny, nachází se zde jedna z největších mlžných komor v Evropě. Vrcholem prohlídky je „přenesení“ návštěvníků přímo do modelu reaktoru. Infocentrum také nabízí možnosti pro pořádání speciálních tematických programů, přednášek, pořádání nočních prohlídek nebo víkendových prohlídek spojených s možností poobědvat v místní jídelně. Také díky těmto programům je Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany jedním z nejnavštěvovanějších míst v regionu. V roce 2020 ho navštívilo necelých 40 000 návštěvníků, což je nejvíce za 25 let jeho provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …