ČEZ: Obyvatelé Nové Vsi zavzpomínali při tenisovém turnaji na svého souseda

07.08.2022 8:41 | Komerční článek

Zhruba pět desítek obyvatel Nové Vsi, místní části obce Olešník na Českobudějovicku, zavzpomínalo v sobotu 5. srpna na svého někdejšího souseda Josefa Bláhu. Jeho památce byl věnován v pořadí už jedenáctý ročník tenisového turnaje dvojic. Do hry se v rámci Memoriálu Pepy Bláhy, coby součásti programu letošního Oranžového roku v okolí Jaderné elektrárny Temelín, aktivně zapojilo deset deblů, tedy celkem dvacet hráčů.

ČEZ: Obyvatelé Nové Vsi zavzpomínali při tenisovém turnaji na svého souseda
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Pepa Bláha byl nejen tahounem sportovních aktivit u nás, ale zasloužil se také o úpravu kurtu, který je dnes spolu s Kovárnou centrem obce sportovním kulturním i společenským centrem obce. V roce 2006 byl také iniciátorem pravidelného tenisového turnaje, který jsme po něm před jedenácti lety pojmenovali,“ uvedl hlavní pořadatel memoriálu, člen olešnického zastupitelstva a současně ve svých devětašedesáti letech nejstarší hráč turnaje Jan Pártl.

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

Tenisové atmosféře v Nové Vsi „fandilo“ kromě diváků i sobotní počasí. To si vedle skvěle připraveného antukového kurtu na návsi u Kovárny, jediné místní klubovně a společenské místnosti, pochvalovali především hráči. Noční déšť pokropil antuku a náhlé ochlazení, které vystřídalo páteční extrémně vysoké teploty, bylo pro sportování naprosto ideální. „Mnozí z nás už nejsou žádnými mladíky, takže si nás na kurtu při extrémních teplotách uplynulých dní neumím představit,“ poznamenal Pártl.

Výsledky celodenního novoveského tenisového klání následně potvrdily úsloví, že jablko nepadá daleko od stromu. Na pomyslném nejvyšším stupni vítězů totiž stanuli syn a vnuk Josefa Bláhy, Petrové Bláhovi. Druhou příčku si vybojoval pár Marian Jarina a Vladimír Šebest. Na třetí se pak umístila dvojice Josef Kopecký a Martin Stehlík.

Turnaj ukončilo v devatenáct hodin vyhlášení vítězů. Následovalo společné posezení obyvatel Nové Vsi a jejich rodinných příslušníků či přátel u Kovárny spojené s grilováním, tancem a poslechem živé country hudby.

„Podobné akce jsou u nás pravidelnou součástí programu Oranžového roku v okolí temelínské elektrárny. Jde o velmi oblíbené události. Díky příspěvkům Skupiny ČEZ si můžeme dovolit jejich kvalitnější zajištění, ceny do soutěží, občerstvení a podobné věci, na něž by pouze obecní rozpočet nestačil. Bez těchto zdrojů a odkázán pouze na možnosti obecního rozpočtu by byl veřejný život v Olešníku a jeho místních částech mnohem chudší,“ konstatoval v této souvislosti starosta Olešníku Milan Kotýnek.

Obec Olešník, dříve Volešník, se nachází v okrese České Budějovice zhruba osm kilometrů severozápadně od Hluboké nad Vltavou. Součástí Olešníku s téměř 800 obyvateli jsou místní části Nová Ves a Chlumec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…