ČEZ: Prémii od energetiků vyhrál ostravský student Šimon Stoklasa, použije ji na své školní projekty

02.07.2023 20:41 | Tisková zpráva

Nejúspěšnějším účastníkem motivačního programu pojmenovaného podle vynálezce bleskosvodu Prokopa Diviše, který každoročně vyhlašuje společnost ČEZ Distribuce, se letos v Moravskoslezském kraji stal student ostravské Střední školy elektrotechnické Na Jízdárně Šimon Stoklasa. Od energetiků dostal šek na 16 tisíc korun a pozvánku na zážitkový den v Praze, zaměřený na elektromobilitu a obnovitelné zdroje energie. Mezi úspěšné absolventy programu rozdělila ČEZ Distribuce celkem 102 tisíc korun.

ČEZ: Prémii od energetiků vyhrál ostravský student Šimon Stoklasa, použije ji na své školní projekty
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cílem organizátorů je motivovat mladé lidi ke studio elektro oborů. „Motivační program Prokopa Diviše je jednou z našich aktivit, kterou pomáháme odborným školám, aby byly tyto obory pro dnešní mladou generaci atraktivní,“ řekl při vyhodnocení programu regionální reprezentant ČEZ Distribuce Milan Šťastný.

Šimon Stoklasa uspěl v programu podruhé. „Elektrotechnika mě zaujala už jako kluka, začal jsem v kroužku radioamatérů a po střední chci pokračovat i na vysoké škole. Peníze, které jsem v projektu získal, bych rád použil na své školní projekty, které jsou finančně náročnější, než jsem si původně představoval,“ řekl po převzetí šeku Šimon.

Předávání šeků v reprezentativních prostorách moravskoslezského hejtmanství se zúčastnil i vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Moravskoslezského kraje Daniel Cinař. Který oceněným studentům blahopřál a zároveň děkoval: „Ceníme si toho, že děláte něco navíc. Že se věnujete věcem, které vás mohou posouvat dál. Energetika už dávno není konzervativní – stal se z ní dynamický a pestrý obor, který se neustále rozvíjí. Vybrali jste si dobře,“ povzbudil oceněné studenty Cinař.

Motivační program Prokopa Diviše se zaměřuje na studenty elektro oborů vybraných středních škol napříč republikou. Oceněním a finanční odměnou chce ČEZ Distribuce studenty motivovat k dobrým školním výsledkům, účasti na studentských soutěžích a dalším aktivitám nad rámec běžné školní docházky.

Do programu Prokopa Diviše se v letošním školním roce zapojili studenti ze středních škol v Plzni, Ostrově, Chomutově, Liberci, Kladně, Praze, Hradci Králové, Pardubicích, Olomouci a Ostravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…