ČEZ Prodej opět zlevňuje, na fixacích elektřiny i plynu zákazníci ušetří dvanáct procent

13.02.2024 14:44 | Tisková zpráva

Společnost ČEZ Prodej pokračuje ve zlevňování svých produktů. Největší dodavatel energií v Česku výrazně snižuje ceníky fixací u elektřiny i plynu. ČEZ Prodej tak posiluje svoji pozici jednoho z nejlevnějších dodavatelů na trhu.

ČEZ Prodej opět zlevňuje, na fixacích elektřiny i plynu zákazníci ušetří dvanáct procent
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Zatímco elektřina na nejběžnější sazbě D02d zlevní v průměru o cca 480 korun za MWh, u plynu činí průměrný pokles 220 korun za MWh. Zákazníci, kteří zvolí schodovou tříletou fixaci elektřiny, se dostanou na průměrnou cenu 3 257 korun za MWh, ve třetím roce i výrazně pod 3 000 korun za MWh, což je aktuálně nejlevnější nabídka na trhu. Produkty jsou dostupné pro stávající zákazníky, kteří chtějí své smlouvy prodloužit, i pro nové klienty a také pro zákazníky na produktu na dobu neurčitou. V průběhu loňského roku zlevnil ČEZ Prodej celkem čtyřikrát a už jednou letos.

„Naši strategii promítat pokles velkoobchodních cen energií do ceníků pro naše zákazníky držíme i v letošním roce a přicházíme s dalším velkým zlevněním. Zákazníkům na fixovaných produktech cenu snížíme v průměru o 12 % na elektřině i na plynu,“ uvedl generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

„Fixované produkty jsme zlevňovali naposledy loni v listopadu, kdy jsme uvedli na trh nejlevnější tříletý fix jak pro elektřinu, tak pro plyn. Díky dalšímu poklesu cen na burze nyní tyto ceníky opět upravujeme směrem dolů. U tříletého fixu elektřiny se tak zákazník v posledním roce dostane na cenu 2 890 korun za MWh, což je momentálně opět nejlevnější dostupná cena na trhu,“ dodal Kadlec.

Hlavní ceníky ČEZ Prodej, sazba D02d, distribuční území ČEZ, obchodní složka, cena za 1 MWH, bez DPH:

tab

Cena platí od 12. února jak pro nové zákazníky, tak pro zákazníky, kteří se budou v budoucnu u ČEZ Prodej refixovat. Ty bude ČEZ Prodej postupně informovat a nemusejí nikam volat ani chodit. Informace o refixaci do levnějšího produktu jim přijde s dostatečným předstihem e-mailem nebo dopisem.

Zákazníci se v loňském roce opět začali hromadně vracet k fixovaným produktům. Aktuálně podíl fixovaných produktů na nově uzavřených smlouvách činí u elektřiny i plynu 60 %, přičemž lidé nejvíce preferují tříleté fixy. Ty volil v prosinci loňského roku téměř dvojnásobek zákazníků než jednoleté fixace.

Od 1. ledna letošního roku ČEZ zlevnil i nefixované produkty. I zde aktuální nabídka elektřiny a plynu na dobu neurčitou od ČEZ Prodej patří k nejvýhodnějším produktům, které si lze sjednat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…