ČEZ: S prázdninami obnovuje provoz Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany

30.06.2021 11:48

S prázdninami obnovují provoz Infocentra ČEZ včetně Jaderné elektrárny Dukovany. Pro návštěvníky připravili energetici řadu novinek.

ČEZ: S prázdninami obnovuje provoz Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

S prvním prázdninovým dnem otevře ČEZ znovu pro návštěvníky všechna svá informační centra. Po několikaměsíční pauze se tak budou návštěvníci moci znovu podívat například do Jaderné elektrárny Dukovany a Temelín nebo do Přečerpávací vodní elektrárny Dalešice a Dlouhé Stráně. Období, kdy byla všechna infocentra z preventivních důvodů uzavřena, využili energetici nejen k prohlídkám z virtuálního televizního studia, ale také k řadě vylepšení.

Pro malé návštěvníky čeká v infocentrech obou jaderných elektráren zcela nový dětský koutek, ve kterém najdou edukativní stěnu, mohou objevit princip vodivosti nebo fungování elektráren. Novinkou pro ty úplně nejmenší je obkreslovací světelný stůl s motivem elektrárny a skřítků Enerů. Starší návštěvníci si mohou svoji energii i baterie svých mobilních telefonů dobít při odpočinku na nabíjecí lavičce nebo se uvolnit při hře na lego stěně.

„Těší nás možnost znovu otevřít naše Infocentrum návštěvníkům, ale stále musíme být obezřetní. Proto bude počet návštěvníků ve skupině omezen a návštěvníci budou muset i nadále dodržovat platná preventivní opatření,“ sdělil ředitel elektrárny Roman Havlín.

Anketa

Máte důvěru v profesora Jaroslava Flegra?

5%
91%
hlasovalo: 9270 lidí

Zájemci o informace k výrobě čisté bezemisní energie starší 15 let budou mít každý pátek mimořádnou příležitost podívat se speciálním autobusem přímo do střeženého prostoru elektrárny a seznámí se s dalšími místními bezemisními způsoby výroby čisté energie.

A chybět nemůže ani letní soutěž, tentokrát s názvem „Za zelenou energií se Skupinou ČEZ“, která potrvá od 1. 7. do 31. 8. a je zaměřena na čistou energii. Na začátku prohlídky dostane každé dítě tužku a kvíz, který v průběhu prohlídky vyplní podle umístěných nápověd a na závěr za něj dostane odměnu. Ani kvízový papír nepřijde nazmar. Z něj si budou moci děti složit praktickou krabičku jako vzpomínku na návštěvu infocentra.

Zájemci o prohlídky infocentra se již nyní mohou hlásit prostřednictvím objednávkového rezervačního systému (ZDE), kde najdou i časy prohlídek a další doplňující informace potřebné k jejich návštěvě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…