ČEZ: Skoro dvacet sedm tisíc pro chráněné díly a kafe od ředitele

13.12.2022 22:33 | Komerční článek

Téměř dvacet sedm tisíc korun vydělaly dvě chráněné dílny během tří hodin v Jaderné elektrárně Temelín. Borovanský Nazaret – středisko Husitské diakonie a temelínské Sady sv. Prokopa představily v hlavní administrativní budově zaměstnancům elektrárny své výrobky. Tradiční Adventní temelínské trhy tak znamenaly výdělek pro chráněné dílny a zajímavý dárek pro zaměstnance.

ČEZ: Skoro dvacet sedm tisíc pro chráněné díly a kafe od ředitele
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Na chodbě administrativní budovy temelínské elektrárny se v době oběda linula vůně kávy, punče, vánočního cukroví. Vše doplňovala vánoční hudba a výrobky dvou chráněných dílen. Ty temelínským zaměstnancům tentokrát představily borovanský Nazaret – středisko Husitské diakonie a temelínské Sady sv. Prokopa. „Vánoční trhy v Temelíně se pro mě staly tradicí. Líbí se mi, že na nich můžeme koupí výrobků podpořit lidi s hendikepem a pomoci tak tam, kde to má smysl. Navíc jsou to originální krásné výrobky,“ uvedla jedna ze zaměstnankyň ČEZ, Lenka Hejnová.

Za prodej svých výrobků utržily chráněné dílny v Temelíně za tři hodiny celkem téměř 27 tisíc korun. „Peníze využijeme na nákup pomůcek pro naše klienty sociálně terapeutických dílen a centra denních služeb. Moc děkujeme všem zaměstnancům elektrárny za jejich štědrost,“ poděkovala Jana Kverková, ředitelka střediska Nazaret.

Tradiční Adventní trhy zpestřilo kafe s ředitelem elektrárny Janem Krumlem. Ten se tak ocitl v hodně netradiční roli, kdy počítač a sako vyměnil za barový pult. Během hodiny zvládl s podporou dvou profesionálů nabídnout kávu více než dvěma stovkám zaměstnanců. Vánoční atmosféru si nenechalo ujít přes sedm stovek zaměstnanců ČEZ a dodavatelů.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 15,3 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…