ČEZ: Temelíně zkouška sirén potrvá necelých 15 minut. Slyšet bude i v okolí

06.04.2021 11:45

K zítřejší celostátní zkoušce sirén se připojí i Jaderná elektrárna Temelín. V jihočeské elektrárně bude ale zkouška přibližně o deset minut delší, potrvá necelou čtvrt hodinu. Nepřerušovaný tón v délce 140 vteřin se v temelínském areálu rozezní hned čtyřikrát. Sirény mohou slyšet i lidé v okolí elektrárny.

ČEZ: Temelíně zkouška sirén potrvá necelých 15 minut. Slyšet bude i v okolí
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Zkouška začne v pravé poledne společně s celostátním testem sirén. První dva testy proběhnou v závodním rozhlase, třetí a čtvrtý pak v celém areálu. Právě areálové zkoušky jsou zvukově hodně výrazné. V tu dobu už nebude probíhat celostátní test a lidé v okolních obcích tak mohou tyto sirény zaznamenat. Proto předem energetici předem informovali starostovy nejbližších obcí a i uživatele informačního sms systému.

ČEZ si v Temelíně během zkoušek ověřuje spuštění sirén ze dvou různých míst. Liché sirény spouští operátor elektrodozorny, sudé jdou z havarijního střediska.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 4,7 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…