ČEZ: Temelínské infocentrum bude svítit modře

31.03.2022 16:34 | Komerční článek

Obě jaderné elektrárny Dukovany i Temelín se společně s dalšími provozy Skupiny ČEZ i letos připojí k celorepublikové kampani „Česko svítí modře“ s cílem více porozumět světu lidí s autismem. V noci na sobotu osvítí zámeček Vysoký Hrádek, kde se nachází temelínské infocentrum, modrým světlem. Energetici tak vyjádří podporu a solidaritu osobám s poruchou autistického spektra, u nichž právě komunikace je problematickou oblastí.

ČEZ: Temelínské infocentrum bude svítit modře
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Celkem 24 LED světel modré barvy nasvítí v noci z pátka na sobotu Informační centrum elektrárny Temelín. Energetici tak vyjádří podporu lidem postižených autismem. Jen v České republice se porucha týká přibližně 200 tisíců lidí. A právě na tuto sobotu 2. dubna připadá Světový den zvýšení povědomí o autismu. „I v těchto složitých dobách, kdy pomáháme uprchlíkům z Ukrajiny, je důležité si uvědomit, že jsou mezi námi lidé s poruchou autistického spektra. V současné době potřebují naše pochopení a porozumění víc než kdy předtím. Proto se připojujeme k tradiční osvětové podpoře, která se zaměřuje na bourání bariér v komunikaci a rozvíjení solidarity. Zároveň nadále přímo podporujeme organizace, které dlouhodobě pomáhají osobám s autismem,“ říká šéfka útvaru ESG Skupiny ČEZ, Chief Sustainability Officer Kateřina Bohuslavová.

Nadace ČEZ proto podpořila částkou 119 900 Kč Nadační fond ATYP, jehož cílem je šíření osvěty o lidech s autismem, ADHD, či o lidech s duševními nemocemi. Příspěvek využije fond na vydání tištěné ročenky ATYP Speciál. Na přípravě publikace se podílejí sami lidé s poruchou autistického spektra.

Do pomoci konkrétním organizacím, které se o lidi s autismem starají, se může aktivně zapojit i veřejnost prostřednictvím použitím aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Nadace ČEZ v těchto dnech nasadila do aplikace pomoc pro Občanské sdružení ProCit, z. s. a organizaci Světlo autismu, z. ú. Poté, co od veřejnosti získají potřebný počet bodů, vyplatí energetická nadace organizacím dohromady téměř 150 tisíc korun.

Skupina ČEZ vedle obou jaderných elektráren nasvítí dalších šest objektů v jiných částech republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…