ČEZ Teplárenská: Topná sezona skončila, nyní jsou na programu dne revize a údržba

20.06.2023 14:58 | Komerční článek

Podle společnosti ČEZ Teplárenská ze Skupiny ČEZ trvala v její režii na východě Čech topná sezona 2022/23 v průměru 250 dní. Dodávky tepla od září 2022 do května 2023 meziročně klesly. Hlavním důvodem jsou úspory na straně zákazníků.

ČEZ Teplárenská: Topná sezona skončila, nyní jsou na programu dne revize a údržba
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Konkrétně v Janských Lázních topná sezona trvala 252, na Trutnovsku a ve Vrchlabí 250 a ve Dvoře Králové nad Labem 249 dní. S dodávkami tepla jsme začínali v Janských Lázních 13. září 2022, na Trutnovsku a ve Vrchlabí 15. září 2022, ve Dvoře 16. září 2022 a ukončili jsme ji 23. května 2023 v Janských Lázních, na Trutnovsku a ve Vrchlabí, ve Dvoře Králové nad Labem o den dříve 22. května 2023. Předcházející topná sezona 2021/2022 přitom začala v rozmezí 1. až 20. září 2021 a skončila 11. května 2022. Trvala tak v průměru 240 dní. Aktuální sezona 2022/23 tak skončila přibližně o jedenáct dní později,“ shrnula vše podstatné Šárka Vinklerová, ředitelka pro obchod a strategii ČEZ Teplárenské.

Přestože byla uplynulá topná sezona delší, dodávky tepla byly nižší. „Pokud jsme očistili pokles dodávek tepla o vliv počasí, tak jsme se dostali na úsporu ze strany zákazníků ve výši 17 %,“ upřesnila Šárka Vinklerová.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí

Podle technického ředitele společnosti Davida Bauera se už nyní ČEZ Teplárenská připravuje na otázku, až se jich zima zeptá, co dělali v létě. „Zjednodušeně řečeno, v současné době si již připravujeme na pravidelné letní odstávky. Během nich dojde na klasickou kontrolu a údržbu technologie a rozvodů tepelné energie. V praxi to znamená, že proběhnou veškeré opravy, revize a údržbové práce, diagnostika technického stavu parovodů, horkovodů a teplovodů, kontroly výměníkových stanic, případně výměny dosluhujících armatur a podobně.“

Jako každoročně jsou termíny letních odstávek ve všech regionech, kde ČEZ Teplárenská působí, zveřejněny na webových stránkách společnosti ZDE. Na Trutnovsku jsou letní odstávky naplánovány od 12. do 14. července 2023 a ve Dvoře Králové nad Labem od 21. do 23. července 2023. Zaměstnanci ČEZ Teplárenské udělají maximum, aby se jim podařilo odstávku ukončit co nejdříve a dopad na zákazníky byl tak co nejmenší.

ČEZ Teplárenská
Společnost není jen dodavatelem tepla. Nabízí svým zákazníkům komplexní služby související s dodávkou tepla: obsluhu a provozování tepelných zařízení, čištění výměníků tepla, řešení legislativních povinností i energeticky úsporná řešení. Více najdete na jejím webu ZDE.
ČEZ Teplárenská, a.s., provozní jednotka Poříčí zastřešuje ve východních Čechách dodávkami tepla oblast Trutnovska. Tedy Trutnov, Poříčí, Úpici, Radvanice, Mladé Buky, Kalnou Vodu, Svobodu nad Úpou, Lhotu, Bohuslavice, Suchovršice, Janské Lázně a Maršov. Dále pak zásobuje teplem Dvůr Králové a Vrchlabí. Kromě odběratelů v podobě různých firem a společností se celkem jedná o 15 600 domácností. Všeobecné informace o ČEZ Teplárenské najdete na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…