ČEZ: Zaměstnanci ujeli vypůjčenými elektromobily 15 tisíc kilometrů

01.12.2015 10:01

Služební cesty za volantem elektromobilu jsou ve společnosti ČEZ v kurzu! Za první čtyři měsíce fungování nové služby ujeli pražští zaměstnanci při cestách za svými povinnostmi elektrickými vozy dohromady téměř 15 tisíc kilometrů.

ČEZ: Zaměstnanci ujeli vypůjčenými elektromobily 15 tisíc kilometrů
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Novinka z dílny společnosti ČEZ Korporátní služby a útvaru čistých technologií ČEZ by měla být v brzké budoucnosti k dispozici i zaměstnancům Skupiny ČEZ v dalších městech.

Vyrazit na služební cestu moderním elektromobilem značky Volkswagen e-Golf se mezi pražskými zaměstnanci Skupiny ČEZ stává prestižní záležitostí. Za první čtyři měsíce fungování nové interní půjčovny elektromobilů ujeli přitom 14 343 kilometry. Novinka je společnou iniciativou společnosti ČEZ Korporátní služby a útvaru čistých technologií ČEZ.

„Jsme rádi, že o tuto službu je hned od jejího startu velký zájem. Zaměstnanci Skupiny ČEZ jsou díky své stavovské loajalitě i touze zkoušet stále nové věci pro projekt Elektromobility ČEZ jednou z přirozených cílových skupin,“přibližuje detaily nové služby Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

„Rádi bychom proto již brzy nabídli půjčovnu elektromobilů také v dalších významných lokalitách působnosti Skupiny ČEZ“, doplňuje Radan Beneš, ředitel úseku Dopravní služby společnosti ČEZ Korporátní služby.

Každý zaměstnanec Skupiny ČEZ v Praze si může vybrat v rezervačním systému elektromobil, který je pro něj připraven s plně dobitou baterií. Volkswagen e-Golf ujede pohodlně na jedno nabití až 150 kilometrů. Může se pochlubit zrychlením z 0 na 100 km/h za 10,4 sekundy a maximální rychlostí 140 km/h. Zájemcům o zápůjčku nahrává i ekonomické hledisko. Díky nízkým provozním nákladům se e-Golf ve srovnání se Škodou Octavia vyplatí už při cestě přesahující 70 km za den, v měření se Škodou Fabia při cestách delších než 150 km za den.

Elektromobilita ČEZ, provozovatel nejkomplexnější sítě veřejných dobíjecích stanic v České republice, v současnosti disponuje 52 zařízeními, (z toho je 9 rychlodobíjecích stanic) kde mají majitelé elektromobilů možnost doplnit energii pro své miláčky před další cestou. Další stanice, zejména rychlodobíjecí, jsou připravovány.

V České republice je v současnosti registrováno více než 800 elektromobilů, z nichž 40 patří do vozového parku projektu Elektromobilita ČEZ. Do konce letošního se počítá s překonáním hranice 1000 elektromobilů v ČR. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy i u nás se stávají se běžnou součástí zejména městského provozu. Podle výsledků analýzy společnosti Roland Berger se elektromobilita stává na evropské úrovni prioritou. Ve finále tento typ pohonu rychle dosáhne podílu 20 % na celkovém prodeji osobních vozidel a lehkých užitkových vozů. To by mělo znamenat prodej asi 50 tisíc aut ročně.

Víte, že …

  • letos v období od ledna do října se v České republice registrovalo více než 320 nových elektromobilů
     
  • v tuzemsku se za celý loňský rok registrovalo celkem 222 nových elektromobilů, jen v posledním čtvrtletí roku bylo registrováno 100 nových elektromobilů
     
  • v roce 2015 jsou zatím nejprodávanějšími značkami v ČR Volkswagen, Nissan a BMW
     
  • pokud bychom uvažovali všech cca 550 nově registrovaných elektromobilů v letech 2014-15 a průměrný roční nájezd 15 000 km, tak při průměrné spotřebě 15 kWh/100km bude k jejich dobíjení potřeba 1,237 mil. kWh elektřiny ročně (tj. roční spotřeba zhruba 500 českých domácností)
     
  • lze očekávat další nárůst registrací elektromobilů, mimo jiné proto, že se rozšiřuje nabídka o nové modely vozů s elektrickým pohonem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…