ČEZ: Září v elektrárně začalo v duchu turistiky i filmové projekce pod širým nebem

06.09.2023 16:03 | Tisková zpráva

První zářijový víkend přivedl k Jaderné elektrárně Dukovany stovky návštěvníků, kterým energetici nabídli pestrý program v podobě Dukovanských stezek a posledních filmových projekcí pod širým nebem. Návštěvníci Letního kina a autokina pod chladicími věžemi Jaderné elektrárny Dukovany měli také mimořádnou příležitost ochutnat originální Jaderné víno a v průběhu tří filmových víkendů Vodní záchranné službě ČČK v Třebíči věnovali formou dobrovolného vstupného více než 115 tisíc korun.

ČEZ: Září v elektrárně začalo v duchu turistiky i filmové projekce pod širým nebem
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V sobotu dopoledne před Infocentrem elektrárny Dukovany odstartoval 27. ročník turistického pochodu Dukovanské stezky, který více jak 150 účastníkům všech věkových kategorií nabídl 3 možné trasy v délce 10, 14, 22 a 34 km. Všechny připravené trasy, které organizátoři vedli po značených turistických stezkách v okolí údolí řeky Jihlavy končili v nedalekých Rešicích, kde pro ně místní připravili občerstvení. Do organizace pochodu se letos poprvé zapojila nová generace – JAderní ROdiče pro Dukovany a pomáhali také členové oddílu vysokohorské turistiky TJ Spartak Třebíč, kteří jsou dlouholetými pořadateli této akce.

Večerní program patřil milovníkům letních filmových projekcí pod širým nebem. V rámci závěrečného sobotního promítání byl program věnován dětem i milovníkům adrenalinu. Jako překvapení si energetici pro diváky připravili ochutnávku Jaderného vína, které roste na jižním svahu přímo pod chladicími věžemi elektrárny. Během šesti filmových večerů, které zajišťoval Kinematograf bratří Čadíků, navštívilo letní kino 4 435 diváků, kteří věnovali v rámci dobrovolného vstupného 115 356 korun Vodní záchranné službě Českého červeného kříže.

„Vybrané peníze použijeme na zajištění chodu stanice první pomoci na Dalešické přehradě a výcvik našich záchranářů,“ dodává záchranář Vojtěch Šalbaba.

Více fotografií ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …