ČEZ prodlužuje virtuální prohlídky Temelína a Dukovan i na únor

23.01.2022 20:15 | Tisková zpráva

Už více než 55 tisíc školáků a středoškolských studentů se virtuálně vydalo do útrob různých typů elektráren. Školy účastí na živých virtuálních prohlídkách reagují na omezení možných exkurzí, ale také podle pedagogů ve výrazně větší míře využívají možností on-line, případně kombinované výuky.

ČEZ prodlužuje virtuální prohlídky Temelína a Dukovan i na únor
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Program „Virtuálně v elektrárně“ odstartoval ČEZ v roce 2021, kdy kvůli pandemii musel na půl roku zrušit exkurze do elektráren a uzavřel infocentra. Prostřednictvím programu je možné se podívat do nejstřeženějších prostor českých jaderných elektráren nebo útrob vodní či větrné elektrárny. Zájem škol překonal původní očekávání.

„Jsme škola z Ostravy a do Temelína je to pro nás na výlet daleko. Takhle jsme se tam přenesli během pár sekund a průvodci nám představili i místa, kam se běžně nedostanou ani zaměstnanci elektrárny,“ doplňuje fyzikářka Hana Dušková ze Základní školy Šeříková z Ostravy-Výškovic.

Zájem o virtuální návštěvy elektráren a výklad související s výrobou elektřiny překvapivě nepolevil ani ve školním roce 2021/2022, kdy školáci a studenti opět usedli do lavic. I proto ČEZ rozhodl o jejich obnovení.

„Zatím jsme odbavili téměř 2000 tříd. V souvislosti s aktuální další covidovou vlnou a rostoucím počtem dětí a tříd v karanténách vnímáme mimořádný zájem, proto jsme se rozhodli s on-line prohlídkami pokračovat i v průběhu února,“ říká vedoucí infocenter Skupiny ČEZ Kateřina Bartůšková.

Samotné prohlídky jsou zdarma a probíhají prostřednictvím MS Teams. Primárně jsou určeny školám, i běžná veřejnost má ale příležitost se zdarma přihlásit na několik termínů, které jsou zároveň streamované na Facebooku Skupiny ČEZ.

Více informací naleznou zájemci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…